Askartelu

Joululahjaksi herkkuja – näin paketoit ruokalahjat lasipurkkeihin

Itse tehdyt leivonnaiset ja marmeladit ovat mukavia joulunajan tuliaisia. Säilö herkut sieviin lasipurkkeihin, somista säilytysastiat ihanin yksityiskohdin ja viehättävä jouluvieminen on valmis annettavaksi.

Itse tehdyt levitteet ja marmeladit ovat hurmaavia joululahjoja jo itsessään, mutta huoliteltu paketti tuo lahjalle vielä viimeisen silauksen. Ruokalahjojen paketointi kauniisti kannattaa – ja näin sen teet!

Lue lisää: Herkkusuun joululahjat – poimi parhaat vinkit

1. Etsi persoonallinen purkki

Etsi kaupasta, kirpputoreilta ja kodin kaappien kätköistä komeita lasipurkkeja. Mitä erikoisemman astian löydät, sitä persoonallisempi on lopputulos. Tähyile esimerkiksi hauskoja pulleita purkkeja, joihin voit pakata herkulliset ruokalahjat.

Ruokalahja, kauniisti paketoitu hillopurkki

2. Komista kansi sanomalehtipaperilla

Korista valitsemasi säilöntäpurkki kiinnostavasti. Voit esimerkiksi somistaa lasiastian kannen vanhalla sanomalehtipaperilla.

Taiteile kauniisti kellertävästä paperista lasipurkille ”hattu”.  Asettele paperia kannen päälle, kiinnitä kuminauhalla ja leikkaa lopuksi paperin reunat siistiksi. Muista käsitellä paperia varoen, jotta se ei repeydy.

3. Soma solmu pitsinauhasta ruokalahjaan

Solmi kuminauhan päälle rusetti vaikkapa vaaleasta pitsinauhasta.  Leikkaa nauhaa riittävän pitkä pätkä, jotta nauhan päät jäävät näyttävästi esille.

Vaihtoehtoisesti voit sitoa solmun paperinarusta. Kun haluat oikein runsaan rusetin, käytä sekä pitsinauhaa että paperinarua.

4. Ripaus nostalgiaa

Ruokalahja, keksipurkki, sanomalehtikääre, pitsillä somistettu kortti

Lasiastian juhlavoitat paitsi rusetein myös vanhoista lehdistä leikatuin valokuvin ja tekstein.  Valitse mielenkiintoinen, nostalgiaa huokuva kuva tai tekstipätkä ja kiinnitä se siististi teipillä tai kontaktimuovilla purkin kylkeen.

5. Ruokalahjan resepti ja nimi kauniiseen korttiin

Nimeä tekemäsi vieminen hauskasti ja persoonallisesti.  Kirjaa nimi erilliseen pieneen korttiin, jonka annat tuliaisen mukana. Voit liittää korttiin myös herkullisen ruokalahjan reseptin.

Kiehtovan nimi- ja reseptikortin toteutat esimerkiksi kierrätysmateriaaleja hyödyntämällä. Kaunista kartonkinen korttipohja vaikkapa ompelukorista löytämilläsi napeilla.

Ruokalahjat, paketointivinkki, pitsejä nappi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joululahjaksi herkkuja – näin paketoit ruokalahjat lasipurkkeihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.