Askartelu

Askartele kimaltavat joulupallot kuusen oksille säihkymään – nappaa helpot ohjeet!

Kimaltelevat joulukuusenkoristeet tuovat säihkettä vehreän kuusen oksille. Unohda kaupan valmispallot ja askartele glitterpallo kuuseen itse.

Kauhistuitko näyttävien joulukuusenkoristeiden hintoja? Itse tekemällä puolitat kustannukset – tee siis kimaltavat joulukuusenkoristeet itse! Näillä vinkeillä onnistuu askartelukammoisinkin joulunodottaja.

Lue lisää: Joulupallokranssi on näyttävä joulukoriste – katso ohje ja tee joulupalloista joulukranssi!

Kimaltavat ja himmeästi hohtavat joulupallot syntyvät styroksipalloista. Sama valkoinen askartelupallo taipuu moneen, sillä koristelussa tyyli on vapaa. Kokosimme yhteen helppoja ohjeita, joiten avulla itse tehdyt joulukuusenkoristeet onnistuvat vaivatta!

Tee itse joulukuusenkoriste paljeteista

Kimaltavat glitterpallot säihkyvät kuusen oksilla kauniisti – eikä niiden tekeminenkään ole vaikeaa! Kokeile loihtia glitteriset joulukuusenkoristeet kauniisti hohtavista paljeteista.

Tarvikkeet

Maalaa valkoiset styrox-pallot askartelumaalilla, anna kuivua. Pistele paljetteja pallon pintaan nuppineuloilla. Voit sommitella niistä kuvioita tai peittää pallon koko pinta-alan. Kiinnitä lopuksi langanpätkä ripustuslenkiksi parilla nuppineulalla.

Näyttävän lopputuloksen saat kun asettelet paljetit hieman päällekkäin, jolloin styrox-pinta peittyy kokonaan. Kun paljettien kanssa pääsee vauhtiin, työ sujuu leikiten. Pallojen kanssa näpertely on loistavaa puuhaa televisiota katsellessa!

Koristeellinen joulukuusenkoriste palaa muotiin

Valkoinen ja hillitty sisustustyyli on vallannut suomalaisten joulukodit vuosituhannen alusta lähtien. Valkoisen vastaiskuksi on kuitenkin jälleen alkanut saapua koristeellisempia ja perinteisempiä joulukuusenkoristeita. Himmeästi hohtavasta kangaspallosta roikkuu hurmaavia helminauhoja ja koristenauhaa.

Tarvikkeet

Leikkaa kankaasta kaksi, hieman pallon halkaisijaa suurempaa ympyrää ja ompele ne nurjalta puolelta kiinni toisiinsa. Jätä pieni sisäänmenoaukko styroksipallolle. Käännä kangas oikein päin ja laita pallo kankaan sisään. Voit myös leikata erikokoisia suikaleita kankaasta ja pingottaa ne pallon ympärille nuppineuloilla. Pingota ylimääräinen kangas nuppineuloilla palloon kiinni.

Nyöritä langalla kangas tyvestä tiukasti kiinni. Leikkaa ylimääräinen kangas pois, ja työnnä tyvi metallikiinnikkeen sisään. Pujoita tässä vaiheessa myös pallon naru tyveen. Ompele kiinnike kankaaseen kiinni niin, että narun solmukohta jää myös piiloon.

Koristele pallo paljeteilla ja helmillä kiinnittämällä ne nuppineuloilla palloon kiinni. Viimeistele ompelemalla kristalliriipus roikkumaan joulupalloon.

Halutessasi voit tehdä rusetin kangasnauhasta narun juureen.

Ohje: Tiina Tikkinen ja Sofia Williams

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele kimaltavat joulupallot kuusen oksille säihkymään – nappaa helpot ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.