Askartelu

Kukkakurpitsa on vuoden trendikkäin Halloween-koriste – katso videolta, miten kurpitsa muuntuu maljakoksi

Kukkakurpitsa on raikas versio perinteisestä Halloween-kurpitsasta. Kaivertamista on vähemmän, ja kukkaisa lopputulos miellyttää muitakin kuin kauhun ystäviä.

Kaipaatko vaihtelua Halloween-koristeisiin? Kukkakurpitsa on tyylikäs vaihtoehto perinteiselle Halloween-kurpitsalle.

Voit laittaa kurpitsan ikkunanlaudalle tai vaikkapa ruokapöydälle Halloween-juhlien koristeeksi.

Kukkakurpitsan teossa vältyt suurelta kaiverrusurakalta, koska veistä tarvitaan ainoastaan hatun leikkaamiseen ja lusikkaa hatun nostamiseen. Sen jälkeen voit keskittyä kukkien asetteluun.

Lue myös: Tunnetko kurpitsat? Tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit

Kukkakurpitsa
Saat kokonaisuudesta harmonisen, kun valitset maljakkoon ruskan sävyisiä kukkia. Krysanteemit ovat kestäviä leikkokukkia. © Anni Reenpää

Kukkakurpitsa Halloweeniin – näin onnistut!

Kurpitsoja on olemassa monia erinäköisiä lajikkeita. Kukkakurpitsan tekoon sopii parhaiten jättikurpitsa, joka on muodoltaan pyöreä ja väriltään kirkkaan oranssi. Kurpitsoja saa syksyisin hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Kurpitsan sisään upotetaan pieni maljakko tai ruukku, jossa ei ole reikää pohjassa. Myös lasipurkki käy. Valitse astia, joka on halkaisijaltaan noin puolet kurpitsan halkaisijasta.

Tarvikkeet:

Kurpitsa ja kukat maksoivat 25 euroa. Muut tarvikkeet löytyivät jo valmiina.

Tee näin:

  1. Valitse kurpitsa, joka on riittävän iso ja pysyy hyvin pystyssä. Aseta maljakko kurpitsan päälle keskelle kurpitsaa ja piirrä kurpitsaan tussilla maljakon ääriviivat.
  2. Leikkaa pystysuoraan veitsellä kurpitsaan maljakon kokoinen reikä tussin jälkeä seuraten. Nosta leikattu pala pois käsin tai veitsen avulla.
  3. Upota maljakko kurpitsan sisään ja täytä maljakko vedellä. Leikkaa leikkokukat terävällä veitsellä tai kukkasaksilla sopivan korkuisiksi ja poista lehdet niiden varsista. Asettele kukat maljakkoon oman mielesi mukaan.
  4. Älä laita kurpitsaa tasolle, joka on herkkä kosteudelle tai laita kukkakurpitsa aluslautaselle, ettei se vaurioita pöydän pintaa.
  5. Varmista, että maljakossa on aina kukille vettä ja vaihda maljakon vesi vähintään joka toinen päivä. Jos maljakko on tiukasti kiinni kurpitsassa, voit poistaa kukat ja kääntää koko kurpitsan lavuaarin yläpuolella ylösalaisin ja täyttää maljakon puhtaalla vedellä.

Katso videolta, miten kukkakurpitsa kaiverretaan:

Lue myös Anna.fi: Halloween-juhlissa pöytä notkuu karmivia herkkuja – kokosimme parhaat reseptit niin lastenjuhliin kuin aikuisempaan makuun

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakurpitsa on vuoden trendikkäin Halloween-koriste – katso videolta, miten kurpitsa muuntuu maljakoksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.