Juhlat

Halloween-kurpitsa: Kurpitsan kaiverrus on helpompaa kuin luulet – katso videolta, miten kurpitsalyhty tehdään ja ota ohje talteen

Halloween-kurpitsa eli jack o’lantern kruunaa halloween-juhlat. Lue teko-ohjeet ja katso videolta, kuinka kurpitsan kaiverrus tehdään.

Halloween-kurpitsa on halloween-koristeiden kunkku. Kurpitsan kaiverrus voi kuulostaa työläältä, mutta hyvän veitsen ja ohjeen avulla kurpitsalyhty syntyy aloittelijaltakin.

Lue myös: Halloween-koristeet: 10 helppoa ideaa, jotka teet nopeasti itse

Halloween-kurpitsa syntyy näillä tarvikkeilla:

Kurpitsalyhdyn kaiverrus onnistuu veitsen ja lusikan avulla.

Lue myös: 7 x halloween-asu – nämä ideat toteutat nopeasti, helposti ja edullisesti

Kurpitsan kaiverrus:

  1. Leikkaa kurpitsan kanta pois. Voit tehdä ensin koko kannan ympäri viillon, jota syvennät pikkuhiljaa. Kun viilto yltää kauttaaltaan kuoren ja kurpitsan malton läpi, kampea kantta varovasti irti ja nosta se sivuun.
  2. Poista kurpitsan sisältä siemenet ja kaiverra seinämät muutaman sentin paksuisiksi. Ota kurpitsan sisus talteen. Voit tehdä siitä esimerkiksi kurpitsakeittoa, kurpitsapiiraan tai kurpitsamarmeladia.
  3. Kaiverra myös kannesta ylimääräinen malto ja mukana mahdollisesti tulleet siemenet.
  4. Piirrä tussilla haluamasi ilme kurpitsalle. Kurpitsalyhdyllä voi olla esimerkiksi kolmion malliset silmät ja nenä sekä hymyilevä tai irvistävä suu. Lävistä veitsellä silmien, nenän ja suun ääriviivat ja puhkaise aukot. Kun silmät, nenä ja suu on napautettu irti, kostuta talouspaperia ja pyyhi tussin jäljet pois. Jos tussi ei lähde pyyhkimällä, kaiverra aukkoja isommiksi niin, että saat kaiverrettua tussin jäljet pois.
  5. Sytytä tuikkukynttilä ja laita se kurpitsalyhdyn sisälle. Paristokäyttöinen led-kynttilä on parempi valinta, jos pidät kurpitsalyhdyn sisällä ja kansi päällä.
  6. Säilytä kurpitsalyhty viileässä, esimerkiksi ulkona tai jääkaapissa.

Kaiverrettu kurpitsa ei säily kauaa, joten kurpitsalyhdyn askartelu on hyvä tehdä liki halloween-juhlia.

Lue myös: 5 hittiä Halloween-juhliin – nämä reseptit muistetaan vuosien päästä!

Katso videolta, kuinka halloween-kurpitsa kaiverretaan:

Lue myös: Ota kantaa: Sopiiko halloweenin karkki vai kepponen -kierros Suomeen?

Vinkki!

Voit myös kaivertaa kurpitsan pohjasta. Jätä silloin kanta paikoilleen ja leikkaa kurpitsan pohja pois samalla tavalla kuin leikkaisit kannen. Kaiverra malto ja siemenet pois pohjan kautta, piirrä sitten kurpitsalle naama ja leikkaa silmät, nenä ja suu. Pyyhi tussin jäljet pois, sytytä kynttilä palamaan tai laita led-kynttilä päälle ja nosta kurpitsalyhty kynttilän päälle.

Halloween-kurpitsan kaiverrus kannattaa. Pimeässä loistava kurpitsalyhty on vaikuttava näky.
Halloween-kurpitsan kaiverrus kannattaa. Pimeässä loistava kurpitsalyhty on vaikuttava näky.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloween-kurpitsa: Kurpitsan kaiverrus on helpompaa kuin luulet – katso videolta, miten kurpitsalyhty tehdään ja ota ohje talteen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.