Askartelu

Tuunaa lahjapaketti pienellä – 4 ideaa, joilla tylsäkin paketti piristyy

Saitko paketin valmiiksi, mutta lopputulos on tylsän näköinen? Piristä joululahjapakettia pienellä vaivalla näillä vinkeillä!

Joulupaketteja kääritään vuodesta toiseen. Kun ideat alkavat ehtyä tai aika on kortilla, paketin voi tuunata nopeasti ja helposti pienellä vaivalla. Kokosimme muutaman uuden vinkin pektointitouhuihin.

Kokeile nahkapaperia

Kaiva ompelukone viimeistään nyt esille. Nahkapaperi on hurjan innostava materiaali. Notkea paperimainen materiaali taipuu moneen ja on erittäin helposti työstettävää.

Esimerkkipaketin nahkapaperi hankittiin Sinellistä ja sitä on saatavilla useissa eri väreissä.

Kirjekuorimainen lahjapaketti on kaunis ja kestävä. Nahkapaperista ommellun paketin ympärille voi kietoa tyylikkään nahkanyörin ja nahkaisen pakettikortin. Gedigon ylijäämänahkasta leikattu merkki rei’itettiin paperirei’ittimiellä, ja nimi siihen lyötiin Clas Ohlsonin kirjainmeisteillä.

Myöhemmin pakettikorttiin voi kiinnittää vaikka avainrenkaan ja käyttää sitä avaimenperänä tai matkalaukussa tunnisteena.

Tee-se-itse -lahjapaketti

Paketti-ihmiset jemmaavat kauneimmat laatikot talteen joulua varten. Vanhojen pahvirasioiden uudelleenkäyttö on mitä parhainta kierrättämistä.

Lahjojen paketointi, itse väritettävä lahjapaketti ja värikynät.
Itse väritettävä paketti DIY-ihmiselle.

Selkeä valkoinen laatikko tarjoaa paketoijalle hyvän aihion. Koristelematon, valkoinen paketti värikynin on todellisen DIY-ihmisen ihannelahja. Kauniilla teipillä kiinnitetyt värikynät antavat lahjan saajalle mahdollisuuden kuvittaa pakettinsa aivan oman mielen mukaan.

Teippi on tulostettu Brotherin näppärällä P-touch Cube -tarratulostimella. Tulostin on pienikokoinen, ja sillä voi tulostaa myös lahjanauhaa omilla teksteillä. Tulostinta käytetään matkapuhelimen sovelluksella, joka on selkeä ja helppokäyttöinen. Tulostinta ja nauhoja siihen myy Clas Ohlson sekä Verkkokauppa.com.

Lahjapaperista paremmaksi

Toinen valkoiseen laatikkoon toteutettava idea on lahjapaperista leikatut joulupallot. Teippirulla toimi hyvänä mallisapluunana palloille, kun paketti on pienen leivoslaatikon kokoinen. Isommat pallot syntyvät hienosti juomalasin sapluunalla. Musta ripustusnaru rusetilla on liimattu paketin pintaan.

Joululahjojen paketointi, joulupallot ja kuusenoksa.
Joulupallot roikkuvat tietenkin kuusenoksasta.

Pihapuusta taitettu pieni oksa hopeakuusta on veikeä vinkki joulupallopaketin koristeluun. Myös muut metsän havut käyvät hyvin pakettien koristeeksi. Käytä pallopaperina vanhoja tapetin paloja, kirjan sivuja tai vaikka vanhojen korttien pahvimateriaalia.

Huomaa! Vaikka lahjojen paketointi on salaista touhua, tämä paketti on hyvä ojentaa suoraan saajalleen. Muiden lahjojen alla havukoriste menettää muotonsa ja murenee.

Lahjojen paketointi – jämälangat käyttöön

Joululahjojen paketointi, tupsukoriste.
Samettinauha ja tupsu, voiko olla pehmoisempaa pakettia?

Tupsut ovat helppo tapa tehdä valmiista napakasta paketista persoonallinen. Lankakerän loput tulevat tässä hyötykäyttöön. Pyöreä rasia somistettiin ajankohtaisella samettinauhalla ja pastellinsävyisellä tupsulla. Nauha ja tupsu liimattiin kuumaliimalla pakettiin.

Lue lisää: Tupsun ohje: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunaa lahjapaketti pienellä – 4 ideaa, joilla tylsäkin paketti piristyy

Sinun täytyy kommentoidaksesi.