Askartelu

Roiski menemään! Maalaa itsellesi lomapaita, jollaista ei ole muilla

T-paitojen uudet kuviot onnistuvat mainiosti ilman sen suurempia taiteilijan lahjoja. Sudi, sumuta ja päästä luovuus valloilleen.

Kuvioi t-paita iloisen värikkääksi kangasväreillä. Maalaa paitaan rentoja vetoja pensselillä, roiski pisaroita ja sumuta väriä suihkepullolla. Erilaiset tekniikat tekevät kuviosta kiinnostavan.  Anna vain mennä fiiliksen mukaan. Itse tehden saat yhteen paitaan vaikka kaikki lempivärisi.

Lue myös: Paina kankaaseen omat kuviot perunalla

Roiskemaalattu t-paita

Tarvikkeet:

Tee maalaus näin:

  1. Suojaa tila, jossa työskentelet ja laita paidan sisälle pahvia, jotta väri ei mene läpi ja voit koristella kummatkin puolet erikseen.
  2. Sekoita yksi väri suihkepulloon ja kaksi väriä purkkeihin. Yksi purkkiin sekoitettava väri tulisi olla melko vaalea ja toinen kirkas. Suihkepulloon sekoitettava väri voi olla tumma tai syvä sävy.
  3. Aloita vaaleimmalla värillä ja leveällä pensselillä. Maalaa rentoja vetoja. Käytä maalaamiseen erilaisia siveltimiä niin jäljestä tulee vaihtelevampaa. Tämän jälkeen voit halutessasi kuivata paidan föönaamalla tai jatkaa seuraavalla purkkivärillä ja kapealla pensselillä.
  4. Käytä maalaamiseen erilaisia siveltimiä niin jäljestä tulee vaihtelevampaa.
    Seuraavaa väriä roiskutetaan pensselistä niin, että jäljessä näkyy pisaroita sekä maalataan rennoin vedoin. Halutessasi föönaa väri taas kuivaksi.
  5. Jatka väritystä suihkepullolla. Suihkepulloa käytettäessä säädä suutinta eri voimakkuuksille ja roiskuttele väriä eri suunnista, jotta kuviosta tulee dynaamisempi.
  6. Roiskuttele väriä eri suunnista, jotta kuviosta tulee dynaamisempi.
    Kuumakiinnitä kuivunut väri silittämällä kankaan nurjalta puolelta paitasi materiaalille sopivalla lämpötilalla n. 30 sekunnin ajan per kuvioitu alue.

Vinkki

Mallityöt ja ohjeet: Marjo Maininki

Ohje on julkaistu Kotiliesi -lehdessä 13/2023.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Roiski menemään! Maalaa itsellesi lomapaita, jollaista ei ole muilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.