Askartelu

Pääsiäiskranssi kananmunista sopii pöytäkoristeeksi tai seinälle – katso ohje!

Tyylikäs pääsiäiskranssi ei kommervenkkejä kaipaa. Kerää munankuoria talteen pikkuhiljaa, tai suunnittele pariksi päiväksi munapohjaisia aterioita, joista saat kuoret kätevästi talteen. Helposti särkyvä materiaali vaatii hellät, mutta varmat otteet.

Pääsiäiskranssi kananmunista on tyylikäs koriste oveen tai pöydälle. Tyhjät kananmunankuoret voi käyttää siinä sellaisenaa tai halutessaan kuoret voi maalata tai koristella ennen kranssiin kiinnittämistä, jolloin koristeen ulkonäkö muuttuu vaikkapa iloisen värikkääksi tai harmonisen yksiväriseksi. Sovita tyyli ja sävy vaikkapa kattauksen sävyihin.

pääsiäiskranssi kananmunankuorista
Oikeat kananmunankuoret ovat herkkä ja tyylikäs vaihtoehto pääsiäiskranssiin.

Pääsiäiskranssi, tarvikkeet:

Kananmunia 24 kpl tai enemmän, kuumaliimapistooli, purkuri tai muu terävä ja tukeva rei’ittäjä, akryylimaalia ja sivellin, 3 metriä leveää valkoista satiininauhaa.

Lue myös: Munankuoriruukku tuo välittömästi pääsiäisfiilliksen – tee joukko suloisia mini-istutuksia

Huomioita:

Testasimme useita pikaliimoja, mutta kuumaliima oli paras vaihtoehto munankuorien liimaamiseen. Pienikokoinen liimapistooli maksaa kaupassa noin 12 euroa, kranssin valmistukseen riittää kaksi liimaputkea. Purkuri oli paras rei’ittäjä, koska siitä sai tukevan otteen kovien kuorien rei’ittämiseen.

Lue myös: Askartele kevään helpoin diy-koriste: söpö pääsiäispupu-viiri

Tee pääsiäiskranssi näin:

Pese kananmunat laimeassa astianpesuvedessä, kuivaa. Tee reiät purkurilla munan molempiin päihin, ulostuloreiän tarvitsee olla suurempi, kuin puhallusreikä. Puhalla munan sisus ulos astiaan. Tee näin kaikille munille ja lopuksi pese munankuoret uudelleen ja kuivaa ne.

Maalaa kuorien reiät paksulla akryylimaalilla umpeen, anna kuivua.

Liimaa kuumaliimalla kuoret yhdeksään kahden kuoren pareihin ja jätä kuusi yksittäistä kuorta, anna kuivua. Liimaa kuusi paria toisiinsa niin, että saat aikaiseksi renkaan, anna kuivua. Liimaa toinen kerros yksittäisistä kuorista ja kolmesta parista, anna kuivua.

Kierrä kranssin ympärille leveä nauha ja solmi rusetille.

Lue myös: Pääsiäisen helpoin kranssi syntyy pajunkissoista – katso ohje

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäiskranssi kananmunista sopii pöytäkoristeeksi tai seinälle – katso ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.