Askartelu

Pääsiäismuna sammalesta on luonnonystävän mieleen – ota ohje talteen!

Kauniit sammaleet ovat paljastuneet jo lumipeitteen alta. Pääsiäisen upeat koristemunat teet yhdistämällä keväänvihreää sammalta ja pajunkissoja.

Pääsiäismuna sammalesta syntyy helposti kanaverkosta, sammalesta ja pajunkissoista. Voit tehdä pääsiäismunasta vaivattomasti mieluisan kokoisen muotoilemalla kanaverkosta sen kokoisen kuin haluat.

Lue myös: Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun

Muistathan, että sammaleen kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Muista, että osa sammalista on rauhoitettuja. Maanomistajan luvalla saa poimia niitä lajeja, joita ei ole rauhoitettu.  Sammalta saat ostaa myös kukkakaupoista.

Sammaltöissä käyttökelpoisimpia ovat matalat ja tiheät lajit. Kun keräät sammalta, ota sitä sieltä täältä, jälkiä jättämättä. Kerää vain sellaisia lajikkeita, joita löytyy runsaasti.

Tarvikkeet sammalesta tehtyyn pääsiäismunaan

Pääsiäismuna sammalesta

Tee näyttävä koristemuna ”metsän sametista” ja pajunkissoista.

Lue myös: Pääsiäisen helpoin kranssi syntyy pajunkissoista – katso ohje

Pääsiäismuna sammalesta: Ohje

  1. Muotoile kanaverkosta haluamasi kokoinen munan muotoinen pohja.
  2. Päällystä kanaverkkopohja sammaleella. Kierrä puolarautalankaa sammaleen ja kanaverkkopohjan ympärille.
  3. Katkaise sivuleikkureilla noin 3 cm:n pituisia pätkiä surrilangasta. Väännä ne U-kirjaimen muotoisiksi lenkeiksi. Kiinnitä pajunoksat lenkeillä sammalmunan pinnalle.
Sammalesta tehty pääsiäismuna

Pajunkissojen kaveriksi sopivat mainiosti myös pienet narsissit.

Juttua muokattu 7.4.2020: Tarkennettu, että ei-rauhoitettuja sammallajeja saa poimia maanomistajan luvalla, ja kerrottu, että sammalta saa myös kukkakaupoista.

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 3/2020. Haluatko lukea lisää ihania tarinoita maalaiselämästä ja inspiroitua kauniista maalaiskodeista? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäismuna sammalesta on luonnonystävän mieleen – ota ohje talteen!

Ihme meininkiä

Eli vaikka sammalta ei muiden mailta saa kerätä mutta jos sitä varastaa pieniä määriä ja siten ettei se herätä huomiota, se on oikein? Samaa logikkaa käyttäen voin varastaa Kotilieden kunhan en jää siitä kiinni ja että se ei ole myyntipisteen viimeinen? Missäs Otavamedialla on oma myyntipiste niin tulen keräämään muutaman lehden? Sieltä aviisit hakien niitä ainakin pitäisi olla riittävästi.

BaNZai!

Kaikkea saa tehdä kunhan ei jää kiinni. Päivän oppi.

Mimmi

Tämä ohje ei ole toteutuskelpoinen. AINOASTAAN ROSVOILLE.

M

Nyt meni kyllä pieleen! Sammalta ei saa kerätä edes jälkiä jättämättä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.