Askartelu

Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun

Nämä pääsiäiskoristeet sopivat minimalistillekin, sillä betonista valmistetut koristemunat ovat yhtä aikaa karuja, kauniita – sekä sisutuksessa ajattomia.

Betonimunat ovat rouhea lisä pääsiäiseen. Betoniaskartelu voi olla sotkuista ja ihanaa, mutta nämä betoniset pääsiäiskoristeet syntyvät kotikeittössä ilman sekasotkua. Katso ohje alta!

Betonimunat – näitä tarvitset:

Lue myös: Askartele säihkeen ja värin kera: pääsiäismuna koristuu glitterillä!

Tee näin:

Tee kananmunan toiseen päähän halkaisijaltaan noin senttimetrin kokoinen reikä ja valuta sisältö ulos. Huuhtele kananmuna ja anna kuivua.

Voit kaataa kananmunan sisään tilkan ruokaöljyä ja pyöritellä, jotta öljy leviää tasaisesti munan sisäpinnalle. Kaada ylimääräinen öljy ulos. Öljy helpottaa myöhemmin kuoren irroittamista betonista.

diy-betonimunat

Sekoita kulhossa askartelukaupasta saatavaa askartelubetonia ja vettä. Betoniseos on sitä helpompi lusikoida kuoreen, mitä löysempää se on, joten voit halutessasi lisätä vettä pakkauksen ohjetta enemmän.

Lusikoi betoni kuoreen tai täytä pakastepussi betonilla ja leikkaa kulmasta pala pois, niin saat pussista kätevän pursottimen.

Lue myös: Askartele kevään helpoin diy-koriste: söpö pääsiäispupu-viiri

tee itse betonimunat

Ravistele kuorta varovasti, kun se on täynnä, jolloin mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Tasoita kostutetulla sormella lopuksi munien pinta tasaiseksi tai hio kevyesti hiomapaperilla.

Anna kuivua vähintään 3 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Kuivumisaika riippuu betoniseoksen löysyydestä, joten tarkkaile kuivumista.

Kuori kananmunan kuori pois betonin päältä. Voit käyttää apunasi vanhaa veistä. Naputtele kuori murusiksi veitsen tylpällä päällä ja kuori kuin kuorisit keitetyn kananmunan.

Lue myös: Pääsiäisen helpoin kranssi syntyy pajunkissoista – katso ohje

tee itse diy-betonimunat

Betonia pystyy hiomaan, kun se on vielä kosteaa eli voit halutessasi hioa täyttöaukkojen jättämät jäljet piiloon.

Vinkki: Betonimunia voi maalata tai koristella erilaisilla koristeilla, kuten höyhenillä. Ne voi myös päällystää mieleisiksi decoupage-lakan avulla. Kauniit paikkakortit syntyvät, kun liimaat muniin nimet tarrakirjaimilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.