Askartelu

Tuliko rusetista vänkyrä? Tällä ohjeella rusetin teko on helpompaa kuin koskaan – katso ohje videolta!

Rusetin teko on helppoa, kun sen osaa. Ensin sormet tahtoo mennä solmuun, mutta harjoittelu tekee mestarin tässäkin hommassa. Ohje kauniiseen rusettiin löytyy videolta.

Rusetin teko näyttää helpolta, mutta voi vaatia käytännössä vähän harjoittelua. Kaikilla on oma tapansa solmia rusetti, ja siksi rusetit voivat näyttää keskenään hyvin erilaisilta.

Leveällä lahjanauhalla solmittu rusetti viimeistelee kauniin lahjan. Rusetti on mukava avata ja se tekee lahjasta ylellisen ja viimeistellyn näköisen.

Lue myös: Kääri joulun lahjat huippuhelppoon taskupakettiin! Katso ohjeet vaihe vaiheelta, niin et voi epäonnistua

Katso videolta, miten rusetti sidotaan:

Lue myös Anna.fi: Paketin nurkkien lahjanaruttaminen vähentää lahjanarun kulutusta – näin helposti se käy!

Kaunis rusetti syntyy helposti – lue ohje

Rusetin teko kannattaa aloittaa valitsemalla kaunis lahjanauha. Perinteinen paperinen lahjanauha, jota myydään isoissa rullissa, ei laskeudu yhtä nätisti kuin kankainen nauha, kuten esimerkiksi satiininauha. Leveä ja kiiltävä kangasnauha tuo rusettiin ylellistä tuntua.

Tässä rusetin ohjeessa lahjan pohja jää siistiksi ja tasaiseksi, koska lahjanauhan risteyskohta sijoittuu paketin päälle alapuolen sijaan. Ohjeita seuraamalla saat rusetin asettumaan napakasti paketin keskelle ja oikein päin.

Rusetin teko
Valitsemalla leveän lahjanauhan, saat rusettiin volyymiä. © Anni Reenpää

Rusetin teko onnistuu näin:

  1. Vie lahjanauha paketin alta vaakasuunnassa niin, että molemmat nauhan päät ovat paketin sivuilla. Varmista, että oikeanpuoleinen lahjanauha on vasemmanpuolista pidempi. Kierrä nauhat paketin päälle ristiksi niin, että pidempi nauha osoittaa alaspäin.
  2. Kiepauta pidempi lahjanauha paketin alta alhaalta ylös. Kierrä samainen nauha nauhojen risteyskohdan alta oikealta alhaalta vasemmalle ylös ja kiristä.
  3. Tee rusetti taittamalla oikeanpuoleinen nauha lenkiksi niin, että nauhan pää osoittaa alaspäin. Kierrä vasemmanpuoleinen nauha yläkautta lenkin ympäri ja solmi rusetiksi. Tasaa lenkit saman kokoisiksi ja viimeistele leikkaamalla nauhojen päät viistoiksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuliko rusetista vänkyrä? Tällä ohjeella rusetin teko on helpompaa kuin koskaan – katso ohje videolta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.