Askartelu

Tee itse joulun söpöimmät kynttilät! Nämä minikokoiset tuikut valetaan terrakottaruukkuihin

Anna pienille terrakottaruukuille uusi elämä ja vala niiden sisään kynttilöitä. Voit hyödyntää vanhojen kynttilöiden nysiä tai käyttää askartelukaupasta saatavaa kynttilämassaa.

Ruukkukynttilä on tämän joulun söpöin kynttilä! Kynttilöiden muokkaaminen on helppoa ja hauskaa puuhaa. Tarvitset vain pieniä terrakottaruukkuja ja kynttilöiden nysiä tai valmista kynttilämassaa. Kilosta murskattua kynttilämassaa tulee noin 12 dl sulaa kynttilämassaa.

Tee rustiikkinen ruukkukynttilä näin

Tarvikkeet: terrakottaruukkuja, sinitarraa, alumiinijalustaista vahattua sydänlankaa, kynttilä-massaa tai steariinikynttilöiden jämiä, grillitikkuja, sakset, kattila, (lasi- tai metallipurkkeja)  

1. Sulata kynttilämassa kattilassa vesihauteessa. Jos käytät kynttilänjämiä, poimi sulaneesta massasta vanhat sydänlangat pois grillitikun avulla. Älä anna massan kuumentua yli 80-asteiseksi. Varaa lähettyville kattilankansi ja sammutuspeite steariinipalon varalta.

2. Sulata steariini mieluiten vesihauteessa, ettei sen lämpötila nouse liikaa. Mikäli lämpötila on liian kova, steariini syttyy helposti.
2. Sulata steariini mieluiten vesihauteessa, ettei sen lämpötila nouse liikaa. Mikäli lämpötila on liian kova, steariini syttyy helposti. © Anni Reenpaa
2. Tuki ruukun pohjassa oleva reikä huolellisesti sinitarralla ja kiinnitä sydänlangan alumiinijalusta siihen pohjan keskelle. Käytä kynttiläruukkuun kyllin paksua sydänlankaa. Aseta ruukut odottamaan sanomalehtipaperin päälle. 
2. Tuki ruukun pohjassa oleva reikä huolellisesti sinitarralla ja kiinnitä sydänlangan alumiinijalusta siihen pohjan keskelle. Käytä kynttiläruukkuun kyllin paksua sydänlankaa. Aseta ruukut odottamaan sanomalehtipaperin päälle.  © Anni Reenpaa
4. Kaada sulaa kynttilämassaa ruukkuun ja suorista sydänlanka grillitikkujen avulla. Jätä ruukun pinnalle pari senttiä palovaraa.
4. Kaada sulaa kynttilämassaa ruukkuun ja suorista sydänlanka grillitikkujen avulla. Jätä ruukun pinnalle pari senttiä palovaraa. © Anni Reenpaa
5. Anna kynttilän kuivua seuraavaan päivään. 
5. Anna kynttilän kuivua seuraavaan päivään.  © Anni Reenpaa

6. Jos kynttilämassaan on kuivumisen jälkeen ilmestynyt kuoppia, täytä ne sulalla kynttilämassalla, ja anna kuivua. Leikkaa sydänlanka sopivaan mittaan.

Lue myös: Kynttilän polttaminen turvallisesti: Ethän jätä kaikista tärkeintä ohjetta noudattamatta?

Itse tehty kynttiläruukku on kiva lahja.
Itse tehty kynttiläruukku on kiva lahja. © Anni Reenpaa

Juttu on julkaistu Joulu Maalla -lehdessä 10/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse joulun söpöimmät kynttilät! Nämä minikokoiset tuikut valetaan terrakottaruukkuihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.