Askartelu

Tee itse helppo ja tyylikäs servettirengas nahasta

Juhlapöytä katetaan kankaisin servetein. Viimeistele kattaus kauniilla servettirenkailla, jotka teet itse helposti pienestä nahkapalasta.

Juhlaan kuuluu ehdottomasti hyvän ruoan lisäksi kaunis kattaus. Kun on jäynyt läpi sesongin reseptit ja uudet ruokaideat, on inspiroivaa luoda mielessään parin päivän menu kattauksineen. Millaisen pöytäliinan laitan pöytään, ja olisiko vihreä pellavaruokaliina kiva lasten päiväkodissa kasvattamien vehnänorasten rinnalle? Valmistelu ja ideointihan on juhlapyhissä ehkä juuri kivointa, koska pitkinä pyhinä on aikaa kattaa pöytä huolella ja ehkä jopa askarrella hieman. Servettirengas valmistuu nahkapalasta, ja perheen pienimmätkin voivat tulla mukaan askarteluun, sillä ohje on helppo.

Lue myös: Maljakko kruunaa juhlapöydän – katso kevään maljakkotrendit

Puuhastele pääsiäisen pöytään nahkarenkaat vaikka koko suvun voimin. Kivaa ja helppoa tekemistä yhdessä!

4 x nahkainen servettirengas, tarvikkeet:

 

Nahkaisen servettirenkaan tekemiseen tarvittavat työvälineet, servettirengas.
Nämä työvälineet tarvitset neljän nahkaisen servettirenkaan tekemiseen.

Tee servettirengas näin:

Leikkaa servettirengasta varten nahasta 3 x 22 cm:n kokoinen, kolmion mallinen suikale (kts. kuva yllä). Viillä suikaleen leveämpään päähän kuvan mukaisesti neljä poikkiviiltoa. Ensimmäinen viilto tulee 1,5 cm:n päähän suikaleen reunasta. Voit avartaa viiltoja kapealla saksen kärjellä tai ruuvimeisselin kapealla päällä. Ujuta suikaleen kapea pää avarretuista viilloista läpi ja kiristä sopivaan kokoon. Nahkainen servettirengas on nyt valmis, ja voit kietoa sen ruokaliinaa somistamaan.

Nahkaiset serviettipidikkeet kattauksessa.
Pöytään katettiin Jasper Morrisonin uudet Raami-astiat. Juomalasit 22,90 e/2 kpl, vesikarahvi
99,90 e, lautaset 18,90 e/ kpl ja tuikkuastia 34,90 e, Iittala. Servetit, ruokailuvälineet ja vaasit kuvausrekvisiittaa.

Vinkki! Moni huonekaluvalmistaja myy nahan ylijäämäpaloja. Kuvan nahkapalat toimitti Gedigo.

servettirengas, meissi
Tunnista oma servettisi koko illan! Nimeä servettirengas meissein, joihin saat ohjeen Dekolehti.fi:n . Meissisettejä myy mm. Clas Ohlson.

Juhlavat ruokaohjeet ja menut löydät Kotiliesi.fi:stä!

Kotiliesi.fi tarjoaa noin 800 ruokaohjetta arkeen ja juhlaan. Kotiliesi.fi:stä löydät reseptit ja menut kaikkiin juhlasesonkeihin.

Lue myös: Keväinen suomalainen kattaus pääsiäiseen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse helppo ja tyylikäs servettirengas nahasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.