Askartelu

Tee parvekkeelle kokoontaittuva hylly

Nikkaroi kaunis ja helposti valmistuva hylly parvekkeen kukille tai muille pikkutavaroille. Kevyt hylly taittuu myös helposti kasaan talvisäilytystä varten.

Näitä tarvitset:

Taustakappale:

taustakappale

Poraa reiät pystyrimoihin ruuveja varten kuvan osoittamalla tavalla. Poraa reiät myös alimmaisen etu- ja takatukiriman keskelle nyöriä varten. Hio rimojen sahatut päät kevyesti. Liimaa ensin taustapystyrimoihin ylin ja alin tukirima kohdalleen. Taustakappaleen tukirimat ovat 60 cm pitkiä.

Tee ristimittaus (katso ohjeet alla) ja anna liiman kuivua. Naulaa rimat kiinni. Liimaa ja naulaa loput rimat kohdilleen. Nyt taustakappale on valmis.

Ristimittaus:

ristimittaus

Mittaa suorakaiteen muotoiset osat ristiin alakulman uloimmasta kulmasta vastapuolen ulommaiseen yläkulmaan. Tee mittaus molempiin suuntiin. Mittojen pitäisi olla samat, silloin kappaleesta tulee suora.

Etukappale ja kappaleiden yhdistäminen:

etukappale

Kiinnitä etupystyrimat ruuveilla taustakappaleeseen ja sahaa rimojen päiden kallistus: noin 1 cm. Mittaa etupystyrimojen tukirimojen kohdat metallimittanauhalla suoraan pystysuunnasta, avatussa asennossa, käyttäen taustakappaleen rimoja korkeusmallina. Liimaa rimat ja tee ristimittaus. Anna liiman kuivua ja naulaa rimat kohdilleen. Kiinnitä nyöri tukirimojen reikiin pitämään telinettä paikoillaan.

Hyllyt:

hyllyt

Tarvitset hyllytasoiksi lastulevyä ja 6 x 57 cm alatukirimoja. Alin taso on 48 x 57 cm. Keskimmäinen taso on 32 x 57 cm ja ylin taso on 16 x 57 cm. Voit tehdä tasot myös rimanpätkistä tai laudasta.

Naulaa kaksi alatukirimaa jokaiseen tasoon kuvien osoittamalla tavalla. Alatukirimat jäävät tukirimojen väliin alapuolelle ja pitävät koko parvekehyllyn paikoillaan. Asettele hyllytasot paikoilleen. Hylly on valmis!

Hyllyn maalaaminen:

Kuivan ja katetun tilan pintamaalivaihtoehtoja ovat esimerkiksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee parvekkeelle kokoontaittuva hylly

Sinun täytyy kommentoidaksesi.