Askartelu

Tonttutalo – katso kuvallinen ohje ja askartele suloinen joulukoriste kukkaruukusta!

Hurmaava tonttutalo syntyy helposti kukkaruukusta ja sen aluslautasesta. Tonttutalon askartelu sopii hyvin myös lapsen kanssa yhdessä tehtäväksi.

Suloinen pieni tonttutalo on niin hurmaava, että siihen tekisi mieli muuttaa itse asumaan – jos talo vain olisi himpun verran isompi. Tonttutalo on helppo askarrella, ja sen voi tehdä yhdessä lasten kanssa. Näitä teet nopeasti monta! Katso tonttutalon ohje.

Itse askarreltu tonttutalo kukkaruukusta.

Lue myös: Keijupuutarha on koriste, jota puutarhasi tarvitsee – katso ohje ja askartele kaunis katseenvangitsija puutarhaan!

Tonttutalo: tarvikkeet

Katso myös: Serviettiruusut ovat helppo, mutta näyttävä asetelma – katso ohje nenäliinoista tehtyihin ruusuihin!

Tonttutalo: ohje

tonttutalon askarteluohje
Aloita tonttutalon tekeminen aluslautasen ja ruukun maalaamisesta. Aluslautasesta syntyy katto, ruukusta talon muu osa.
Askartele tonttutalo kukkaruukusta yhdessä lasten kanssa.

1. Maalaa aluslautanen mustaksi tai tummanruskeaksi. Tummanruskeaa saat, kun sekoitat mustaa ja ruskeaa akryylimaalia. Maalaa ruukku valkoiseksi. Anna kuivua hyvin. Akryylimaali kuivuu nopeasti.

tonttutalon askarteluohje
Tonttutalon ovi tehdään puoliksi leikatuista jäätelötikuista, jotka liimataan esimerkiksi paperin päälle ja maalataan sitten ruskeiksi.

2. Leikkaa kaksi jäätelötikkua puoliksi. Mittaa sopivan mittainen pätkä kolmannesta jäätelötikusta siten, että se menee sopivasti oven poikkipuuksi. Tässä ovimallissa poikkipuuna toimii Take Away -kahvin mukana tullut sekoitustikku. Maalaa jäätelötikut ruskeiksi. Anna kuivua. Kun osat ovat kuivuneet, leikkaa oven levyinen ja korkuinen pala paperista ja liimaa tikut siihen vieretysten. Näin tikut pysyvät hyvin paikoillaan ja ovi on helppo liimata ruukun kylkeen. Liimaa lopuksi poikkipuu paikoilleen.

tonttutalon askarteluohje
Ikkunoiden maalaaminen sapluunan avulla onnistuu hyvin lapseltakin. Sapluunan reunat kannattaa jättää riittävän leveiksi, jotta maalia ei pääse talon valkoiselle pinnalle.

3. Maalaa ikkunat ruskealla maalilla. Leikkaa kontaktimuovista sapluuna ikkunoille tai kaksi eri kokoista. Mittaa sopiva korkeus ikkunoille. Asettele muovi kuivuneen ruukun päälle ja maalaa ikkunat. Siirrä muovi uuteen kohtaan ja maalaa seuraava.

tonttutalon askarteluohje
Kivijalka tuo taloon kivasti ilmettä.

4. Tee kivijalka. Liimaa pieniä kiviä vieri viereen kuumaliiman avulla. Liimaa kiviä yksi kerros. Jätä sen jälkeen oven kokoinen väli ja liimaa vielä toinen kerros. Mikäli liimaat lapsen kanssa, kannattaa kuuman liiman kanssa olla varovainen. Ihan kovin pienen lapsen kanssa kuumaliimailua ei kannata tehdä.

Melkein valmis tonttutalo

5. Liimaa ovi paikoilleen. Liimaa tarvittaessa lopuksi oven alle vielä muutama pieni kivi, jotta se asettuu kauniisti.

6. Kun ikkunat ovat kuivuneet voit viimeistellä niihin puuluukkujen ilmeen mustalla tussilla. Voit myös piirtää tussilla oveen kahvan tai vetimen.

7. Aseta lopuksi aluslautanen nurin päin käännetyn ruukun päälle katoksi ja asettele katon päälle sammalta. Voit tuoda lisäilmettä punaisilla koristemarjoilla.

Itse tehty tonttutalo kukkaruukusta on soma joulukoriste.

Vinkki!

Askartele useita eri kokoisia tonttutaloja ja tee niistä suloinen pieni tonttukylä. Lumisen maiseman saa helposti aikaan valkoisella vanulevyllä. Kylän ilmettä on helppo täydentää askartelemalla aitoja tai ostamalla askartelukaupasta valmiita pieniä suksia ja muuta rekvisiittaa. Kylään voi tuoda valoa pienillä LED-valoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonttutalo – katso kuvallinen ohje ja askartele suloinen joulukoriste kukkaruukusta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.