Askartelu

Anna pöydälle uusi elämä – näin tuunaat vanhan pöydän

Vanha pöytä saa maalipinnalla uuden ilmeen. Merikartta-pöydän pintaan on liisteröity kopio paikallisen vesistön kartasta, ja sen pinta on lakattu kestäväksi.

Idea ja toteutus: Marita Kouhia

Vinkki: Voit käyttää alustassa haluamaasi paperikuvaa. Pöydän kartta on suurennettu kopiointipalvelussa. Pyydä kopio ilman pinnoitteita, jotta se tarttuu hyvin alustaansa.

Tarvitset: Pöytätason ja reilusti sen tasoa suuremman paperiprintin tai -printtejä, kalustemaalia ja -lakkaa, tapettiliisteriä, liisteröintipensseli ja -harja.

Tee näin: Teetä kuvasta printti, jossa on vähintään 15 cm leveät reunat pöydän alapuolelle kääntämistä varten. Voit myös käyttää oikeaa karttaa. Pidä huoli, että kartan materiaali on huokoista.

Irrota pöydän taso. Maalaa pöydän jalat ja rakenteet kauttaaltaan ja anna kuivua. Liisteröi pöydän pinta ja kartan takapuoli. Aseta kartta puhdistetulle ja hiotulle pöytäpinnalle. Silitä puhtaalla leveällä pensselillä kuva kiinni tasoon, niin, ettei siihen jää ilmakuplia. Käännä taso ja silitä myös sisätaitteet hyvin kiinni. Anna kuivua liisteripurkin ohjeen määräämän ajan.

Lakkaa kartan päältä aina alapuolelle asti värittömällä kalustelakalla. Anna kuivua, tee tämä vielä kahdesti, jotta pinta saa pinnan, jonka voi puhdistaa kostealla rätillä.

Lisää tuunausideoita: Päällystä purkkeja Ruokailualustat vanhoista farkuista Pitsiliinat kunniaan Tuunaa pöytäliina

Kuva: Suvi Laine

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna pöydälle uusi elämä – näin tuunaat vanhan pöydän

Ellen

Aika fiksun näköinen pöytä tuunattuna.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.