Käsityö

Betoniaskartelu on kivaa pihapuuhaa – nämä monipuoliset kirjat innostavat askartelijaa

Betoniaskartelu on mainiota kesäpuuhaa, sillä ulkona ei tarvitse varoa sotkuja. Listasimme kirjoja, jotka opastavat ja antavat ideoita betonin käyttöön sisällä ja ulkona.

Mosaiikki, kkakeli ja betoni

Innostavia yhdistelmiä

Mosaiikki, kaakeli ja betoni on neljäs Malin Nilssonilta suomennettu betoniaskartelukirja. Se on jälleen sopivasti uudenlainen. Kaakelit ja erilaiset kuviobetonilaatat ovat nyt supersuosittuja, joten kirja tarjoaa ideoita ihan ajan hengessä.  Kirjassa on muutama mosaiikki- ja kaakelityöohje, joissa ei betonia tarvita sekä monia betonia ja laattoja yhdistäviä ohjeita. Kirjan tyyli ja värimaailma on mukavalla tavalla harmoninen. Betoniin liittyvät ohjeet eivät ala nollasta, sillä oletetaan, että perusjutut ovat kirjoittajan kirjoja aiemmin lukeneille jo selviä. Inspiroiva kirja.

Malin Nilsson ja Camilla Arvidsson: Mosaiikki, kaakeli ja betoni, Mäkelä. Suomennos Heli Mäntyranta.

Betonin taikaa

Opas pikkutöiden tekemiseen

Betonin taikaa lähtee perusteista, jotka neuvotaan nopeasti kirjan alussa, sitten seuraa noin 25 erilaista betonituotetta kotiin. Ohjeita on mm.  koristeisiin, kulhoihin ja  kynttilänjalkoihin. Jokaiselle ohjeelle on annettu aukeama, jossa on vaihekuvia ja valmis tuote. Kirja on perusopas betonitöihin, mutta varsinaiset tuotteet on jo nähty, useimmiten tunnelmallisemmin kuvattuina.

Dawidowski, Diepolder, Gut, Reith ja Rogaczewski-Nogai: Betonin taikaa! Mäkelä. Suomennos Heli Mäntyranta.

Oi, betonia

Valamista ja nikkarointia

Oi, betonia –kirjan tekijät ovat innoissaan materiaalistaan. He kertovat paitsi perusjutut valamisesta myös materiaalin vaihtoehtoisista koostumuksista ja valmiiden tuotteiden viimeistelystä hiomalla ja harjaamalla sekä pintakäsittelyistä. Tuotteet ovat kuitenkin hyvin samantapaisia, mitä on jo monissa kirjoissa nähty, suurimmaksi osaksi pikkutavaraa kotiin. Jokunen helmikin joukossa on, kuten yksinkertaisen tyylikäs pöytälamppu. Osa ohjeista vaatii taitoa nikkaroida valumuotteja, siihenkin on  selkeät ohjeet.

Ina Mielkau ja Sibylle Sturm: Oi, betonia! Moreeni. Suomennos Taina Wendorf.

Lue lisää:

Katri Oikarinen: Luo aarteita vanhoista kirjoista Mikkola, Rahkama ja Kurittu-Kalaja: Mattoja monin tavoin Soili Arha, Teija Isohauta: Tekstiilitaidetta luonnosta

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Betoniaskartelu on kivaa pihapuuhaa – nämä monipuoliset kirjat innostavat askartelijaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.