Käsityö

Erika Knight: Värikkäät silmukat

Värikkäät silmukat

Värit herättävät tunteita, vaikuttavat aisteihin, heijastavat mielialaa ja nostavat mieleen muistoja, sanoo Erika Knight. Ja opastaa meitä käyttämään värejä neuleissamme, niin teoriassa kuin käytännössäkin. Kirjan alussa palautetaan mieleen väriympyrä ja siihen liittyvät lainalaisuudet. Piirrokset ja valokuvat on kauniisti toteutettu, teoriaa on miellyttävä kerrata.

Seuraavaksi opastetaan neulomiseen liittyvissä teknisissä perusasioissa sekä annetaan raidoitus- ja pintaneulosvinkkejä. ”Kokemukseni myötä olen oppinut, että väri saattaa näyttää hyvinkin erilaiselta, kun sen yhdistää muihin väreihin. Värit näyttävät erilaisilta neulottuina kuin kerässä tai vyyhdissä”, toteaa kirjoittaja. Niinpä niin, siitä meistä monilla on omakohtaistakin kokemusta.

Kirja kannustaa tekemään koetilkkuja, ja esittelee niin kauniita koetilkkuja, että niistä voisi koota vaikka peiton. Esimerkkeinä erilaisia neulottuja liukuvärjäyksiä, raidoituksia, mosaiikkineuleita, kirjoneuleita ja intarsiapintoja.

Hyväksi lopuksi kirjassa on parikymmentä ohjetta sisustustekstiileitä ja asusteita. Tekisi mieli heti alkaa kokeilla mosaiikkikuvioista huivia omista varastoista löytyvillä väreillä. Siis innostava kirja.

Erika Knight: Värikkäät silmukat, Gummerus 2016, suomennos Tuija Tuomaala

Kommentoi

Kommentoi juttua: Erika Knight: Värikkäät silmukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.