Käsityö

Neuleohje: Bahia-pusero

Rennosti laskeutuva, karkkipinkki neule on viskoosisekoitetta.

Malli: Tekstiiliteollisuus
Koko: 36/38 (40) 44.
Langan menekki: Schoeller+Stahlin Bahia-lankaa (50 % viskoosia, 50 % polyakryylia), 50 g = noin 106 m. Pinkinpunaista (väri 222) 550 (600) 600 g.
Puikot: Nro 3,5 ja 4.
Tiheys: 20 s ja 28 krs pitsineuletta puikoilla nro 4 = 10 x 10 cm.
Joustinneule: 2 o, 2 n puikoilla nro 3,5
Pitsineule: Neulo neuletta piirroksen mukaan. Toista 1.-6. kerroksia.
Neulominen aloitetaan vasemmasta hihasta. Luo 66 (74) 82 silmukkaa ja neulo 6 cm joustinneuletta. Jatka neulomista pitsineuleella, seuraavalla silmukkajaolla: reuna-s, 8 (9) 10 x mallikerta, reuna-s. Laita merkkilanka kahden keskimmäisen s:n kohdalle (= olka) ja lisää keskisilmukoiden molemmilla puolilla joka 6. krs:lla 8 x 1 s. Neulo lisätyillä silmukoilla
mallineuletta. Lisää hihan molemmissa reunoissa pitsineuleen 19. krs:lla 1 s. Lisää vielä joka 2. krs 5 x 1 s ja 6 x 2 silmukkaa. Neulo 2 krs ilman lisäyksiä ja lisää sen jälkeen molemmissa reunoissa 62 s. Neulo uusilla silmukoilla mallineuletta (= 242 (250) 258 s). Kun työn korkeus on 32 (34) 36 cm, jaa työ keskisilmukoiden kohdalta ja neulo kumpikin puoli erikseen. Jatka neulomista keskimerkistä
katsoen 121 (125) 129 oikeanpuoleisella silmukalla (= takakappale). Päätä seuraavalta krs:lta alkaen pääntietä varten vasemmassa reunassa joka 2. krs:lla 1 x 2 ja 2 x 1 s. Neulo 16 cm pitsineuletta ilman kavennuksia ja lisää sitten joka 2. krs:lla 2 x 1 ja 1 x 2 s. Jätä silmukat odottamaan ja neulo etukappaleen pääntie. Neulo keskimerkistä katsoen 121 (125) 129 vasemmanpuoleisella silmukalla pitsineuletta (= etukappale) ja kavenna joka 2. krs:lla 11 x 7 silmukkaa. Neulo sitten 6 cm ilman kavennuksia. Lisää sitten joka 2. krs:lla 11 x 7 silmukkaa. Ota takakappaleen odottamaan jätetyt silmukat samalle puikolle ja jatka neulomista kaikilla silmukoilla. Neulo neuleen vasen puoli oikean puolen peilikuvaksi. Neulo olka- ja kainalosauman lisäykset peilikuvana = neulo lisäykset kavennuksina.
Viimeistely: Venytä työ valmiisiin mittoihin, kostuta ja anna kuivua. Ompele sivusaumat. Neulo helmaan joustinneule seuraavasti: poimi etu- ja takakappaleen alareunasta 200 (208) 216 silmukkaa puikolle nro 3,5 ja neulo 10 cm 2 o, 2 n -joustinneuletta. Päätä silmukat löyhästi oikein ja nurjin
silmukoin. Poimi pääntieltä yhteensä 224 silmukkaa KEkohdasta lähtien ja neulo tasona 6 cm 2 o, 2 n -joustinneuletta. Päätä silmukat oikein ja nurjin silmukoin. Aseta pääntien reunuksen lyhyet päät päällekkäin (KE, oikeanpuoleinen reunus päälle) ja ompele kiinni miehustaan. Ole tarkkana, ettei ompeleesta tule liian kireä eikä sauma vedä.
Lanka- ja ohjetiedustelut: Tekstiiliteollisuus, puh. (019) 529 2100, www.tekstiiliteollisuus.fi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neuleohje: Bahia-pusero

Ihmettelijä

Mallilla ei toivottavasti ole anoreksiaa. Huomattavasti alipainoinen ilmeisesti. Eli puseron koko ko. mallilla ”laskeutuu” varmaan siksi, että pusero on hänelle todella väljä ja ilmeisesti kokoa 36!
Miksi mallit ovat alipainoisia kun kyse on suomalaisista neuleohjeista???

toinen ihmettelijä

Ohjeessa taitaa oikeasti olla jotakin vialla.. Olen nyt kokeillut sitä kahteen kertaan kahdella eri langalla, ja ei onnistu. Ensinnäkin väitän että kuvan perusteella hihoissa ei ole lisäyksiä vaikka ohje niin väittää. Koska hihan kuvioneule jatkuu ihan kauniisti, ei väliin ole voitu lisätä silmukoita. Toiseksi mitat ovat aivan päin seiniä. Neuloin suurimman ohjeen mukaan, aivan ohjeen ja mittojen mukaan, mutta kun tulen tuohon kohtaan jossa pääntien alareunassa neulotaan 6cm ilman kavennuksia (3cm kauluksen alareuna) pitäisi mitta sivusta olla 23cm, se on hädin tuskin 17cm. Heittää ihan liikaa. Ja sama ongelma molemmilla kerroilla. Onko joku muu yrittänyt tätä ohjetta? Luulen että ei kannata, kuvan pusero EI VASTAA OHJETTA!! Palautetta sinne julkaisijoille.

Tekstiiliteollisuus Oy/Arja Suppola

Olen neulonut mallin päällä kuvatun neuleen ohjeen mukaan. Hihan lisäykset todellakin tehdään hihakappaleen keskelle merkkilangan molemmille puolille ohjeen mukaisesti. Se, että lisätyillä silmukoilla neulotaan mallineuletta tuottaa hieman päänvaivaa. Että saa kuvion näyttämään hyvältä, joutuu lisäyksiä tekemään mallineuleen ehdoilla eli jossain lisäyskohdassa joutuu
lisäämään 2 silmukkaa, jotta kuvio näyttää hyvältä. On kuitenkin oltava tarkkana, ettei silmukoita lisää liikaa. Kun luodaan molempiin reunoihin nuo 62 silmukkaa lisää, on silmukat luotava erittäin löyhästi. Jos luodut silmukat kiristävät neuleeseen ei tule tarvittavaa pituutta. Mallineuleen mitoitus on todella kapea.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.