Neulonta

5 x kaunis itse tehty peitto – katso Kotilieden helpot peitto-ohjeet!

Kääriydy viileinä iltoina omatekemän peiton alle. Kotilieden peitto-ohjeissa on mistä valita, joten tartu tuumasta toimeen!

Peitto-ohje aloittelevalle neulojalle

Jos olet aloitteleva neuloja, Neliapila-torkkupeitto on aloittelijan peitto-ohje, jolla taatusti onnistut! Virkkaa puutarhakeinuun kukkakuvioinen palapeitto ja nauti kesäpäivän ihanuudesta.

Lue myös: Neulo peitto tupsuilla ilman puikkoja

Suloisen pehmeä torkkupeitto

Päiväunet mummolan vintillä kruunaa ihanan pehmeä torkkupeitto! Helposti ja nopeasti valmistuva peitto on neulottu kokonaan ainaoikein-neuleisena ja sen päihin on kiinnitetty suloiset hapsut.

Ohjeessa käytetty lanka on 48 % akryylia, 32 % polyamidia, 10 % villaa ja 10 % mohairia.

Ohje: Suloisen pehmeä torkkupeitto

Peitto-ohje: suloisen pehmeä torkkupeitto

Värikäs Tikkari-peitto

Veikeä Tikkari-peitto syntyy näppärästi värikkäitä pyörylöitä virkkaamalla. Ohjeessa käytetty lanka on 100 % villaa, ja peitto viimeistellään ompelemalla pyörylät ompelulangalla yhteen muutaman silmukan leveydeltä.

Lopullisen peiton koko on 65 x 105 cm, mutta voit halutessasi tehdä siitä sen kokoisen kuin haluat!

Ohje: Virkattu peitto pyoryloista

Peitto-ohje: värikäs Tikkari-peitto

Kodikas torkkupeitto värikkäillä raidoilla

Lämmin torkkupeitto syntyy värikkäitä raitoja neuloen! Erivärisiä raitoja on 12, ja ne toistuvat samassa järjestyksessä viisi kertaa. Lopuksi raitalankojen päistä punotaan hapsut. Lanka on 100 % villaa, mikä takaa peiton lämpöisyyden!

Peitto viimeistellään levittämällä se tasaiselle alustalle mittoihinsa, kostuttamalla ja sen jälkeen peiton on hyvä antaa kuivua.

Lopullisen peiton koko on 110 x 150 cm.

Ohje: Kodikas peitto värikkäillä raidoilla

Peitto-ohje: kodikas peitto värikkäillä raidoilla

Tilkkupeitto värikkäistä kaitaleista

Kaitaleista tehtävän tilkkupeiton ompeleminen sopii vähän suurpiirteisemmällekin ompelijalle. Eri levyisistä ja pituisista kaitaleista syntyy rytmikäs pinta. Jokunen kuviollinen kangas siellä täällä rikastuttaa peiton pintaa.

Voit leikata ja keräillä eri levyisiä ja -pituisia kaitaleita pikkuhiljaa vanhojen vaatteiden ja käyttötekstiilien ehjistä kohdista ja erilaisista kankaan jämistä. Lopullinen tilkkupeitto on muistorikas kuin paras räsymatto!

Keräile 3–6 cm levyisiä kaitaleita suurin piirtein samanvahvuisita kankaista. Pellavaa ja puuvillaa voi yhdistää. Keskimäärin metrin leveyteen menee 35 kaitaletta.

Ohje: Ompele helppo tilkkupeitto kaitaleista

Tilkkupeitto värikkäistä kaitaleista

Pienistä tilkuista neulottu Mustasilmätilkkupeite

Pienistä tilkuista neulottu Mustasilmätilkkupeite lämmittää viileinä iltoina. Pieniä tilkkuja on rentouttavaa neuloa vaikka iltauutisia katsellessa.

Pienet mustat pilkut rauhoittavat ja rytmittävät liukuvärjätystä langasta neulotun pinnan. Voit tehdä peiton myös samanvahvuisesta langasta ilman liukuväriä.

Lue myös: Pienistä tilkuista neulottu Mustasilmätilkkupeite

Mustasilmä tilkku peite

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 x kaunis itse tehty peitto – katso Kotilieden helpot peitto-ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.