Neulonta

Jämälankojen yhdistäminen samaan neuleeseen: Katso 5 vinkkiä, joiden avulla saat kaikki kerät käyttöön

Huomio jämälankoja yhdistellessä nämä viisi asiaa, mutta anna langoille mahdollisuus myös yllättää sinut.

Jämälankojen yhdistäminen voi tuntua vaikealta, mutta onnistuu, kun kiinnität huomiota tiettyihin asioihin. Yhdistely kannattaa, sillä jämälangoista voi neuloa esimerkiksi pipon, huivin tai lapaset.

Lue myös: Neulo ja huovuta iki-ihanat raitalapaset jämälangoista – näillä ohjeilla onnistut!

Jämälankojen yhdistäminen onnistuu näillä ohjeilla

  1. Valitse keskenään samanpaksuisia lankoja: ohutta, keskipaksua tai paksua. Usein silmämääräinen arvio paksuudesta riittää. Jos sinulla on vyöte tallessa, langan paksuus selviää siitä. Ohutta lankaa (fingering) 100 g on n. 360–450 m lankaa, keskipaksua (sport tai dk) 100 g on n. 220-360 m lankaa ja paksua (worsted tai aran) 100 g on n. 160-220 m lankaa.
  2. Ilman vyötettä saat paksuuden selville mittaamalla langasta pätkän ja punnitsemalla se keittiövaa’alla. 10 metriä ohutta lankaa painaa n. 2,5 g, keskipaksua lankaa n.  4 g ja paksua lankaa n. 5 g. Voit myös käyttää ohuita lankoja kaksinkertaisina yhdistäessäsi niitä paksumpiin lankoihin.
  3. Valitse puikkokoko langan paksuuden mukaan. Ohuen langan puikkosuositus on 2-3 mm, tiheys n. 24-30 s/10 cm, keskipaksun langan 3-4,5 mm, ­tiheys 21-26 s/10 cm ja paksun langan 4,5-6 mm, ­tiheys n. 16-20 s/10 cm. Mallitilkun neulominen on tärkeää, että saat tuotteesta oikean kokoisen ja neuleesta sopivan tiivistä. Huomaa, että huovutetussa tuotteissa neuleen täytyy olla aluksi hyvin löysää.
  4. Voit myös unohtaa kaikki ­edellä mainitut ja yhdistää erilaisia lankoja villisti. Käytä seassa tehostelankoja tai neulo eri lankalaatuja kaksinkertaisena. Lopputulos on hauska yllätys.
  5. Tarkista vyötteestä, että lankojen pesuohjeet vastaavat toisiaan. Jos niistä ei ole varmuutta, pese tuote käsin.
jämälankojen yhdistäminen
Kokeile rohkeasti yhdistää erilaisia jämälankoja, lopputulos voi yllättää iloisesti! © Tommi Tuomi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jämälankojen yhdistäminen samaan neuleeseen: Katso 5 vinkkiä, joiden avulla saat kaikki kerät käyttöön

Sinun täytyy kommentoidaksesi.