Neulonta Tilaajille

Onnistu kirjoneuleen neulomisessa – neulesuunnittelija Niina Kaakkurivaara kertoo parhaat vinkit

Näyttävien kirjoneuleiden neulominen on helpompaa kuin ensivilkaisulta luulisi. Näillä vinkeillä onnistut neulomisessa.

Kirjoneuleen neulominen arveluttaa monia. Neulesuunnittelija Niina Kaakkurivaara tietää, kuinka kirjoneuleesta tulee siisti oikelta ja nurjalta puolelta.

Tasaisen kädenjäljen salaisuuksia ovat lankojen tasainen kireys sekä järjestys neuloessa, joka vaikuuttaa myös lankadominansiin eli siihen mikä väri erottuu kuviossa selkeämmin.

Tavallisesti halutaan kuvioiden erottuvan mahdollisimman hyvin pohjaväristä, jolloin valitaan kuviolanka dominoivaksi langaksi.

Kirjoneuleen neulominen: Huomioi nämä 5 asiaa

1. Puikot ja neuletiheys

kirjoneule lähikuvassa
Jotta neuleesta tulee oikean kokoinen, testaa ensin neuletiheys neulomalla n. 12 x 12 cm mallitilkku. Kostuta tilkku ja asettele se alustalle kuivumaan.  Mittaa, montako silmukkaa on 10 cm matkalla ja vaihda tarvittaessa puikkoja suuremmaksi tai pienemmäksi. Kirjoneuleesta tulee helposti kireämpää, kuin yksivärisestä neuleesta, joten voit ottaa kirjoneuleosuuteen 0,5 – 1 mm paksummat puikot, kuin helman ja hihojen yksiväriseen neuleeseen

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onnistu kirjoneuleen neulomisessa – neulesuunnittelija Niina Kaakkurivaara kertoo parhaat vinkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.