Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: kierretty joustinneule

Kierretty joustinneule on napakkaa ja palautuu venyttämisen jälkeen muotoonsa tavallista joustinneuletta paremmin.

Koska kierretty joustineule on napakampaa kuin tavallinen,  se sopii mainiosti sukanvarsiin, pipoihin ja muihin neuleisiin, joiden pitää venyttämisen jälkeen palautua muotoonsa. Voit kokeilla kierrettyä tapaa neuloa myös, jos sinun on vaikea saada tavallisesta joustinneuleesta siistin näköistä.

Kierretyssä joustinneuleessa joka toinen silmukka neulotaan kiertäen eli takareunastaan. Muutoin kiertäen neulottu joustinneule tehdään samalla tavalla kuin tavallinen oikein ja nurin silmukoin neulottu joustinneule. Tasona neuloessa oikealla puolella oikeat silmukat neulotaan kiertäen ja nurjalla puolella nurjat silmukat tehdään kiertäen. Neuloessasi suljettuna neuleena pyörö- tai sukkapuikolla neulo aina oikeat silmukat kiertäen ja nurjat silmukat normaalisti nurin jokaisella kerroksella.

Voit verrata, miten tavallinen joustinneule eroaa kierretystä joustineuleesta tutustumalla neulekoulun osaan joustinneule.

Tältä  näyttävät kiertäen neulottu joustinneule (vas.) ja tavallinen joustinneule.
Tältä näyttävät kiertäen neulottu joustinneule (vas.) ja tavallinen joustinneule. © Anni Reenpää

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: kierretty joustinneule

Sinun täytyy kommentoidaksesi.