Neulonta

Neulo vauvalle – 15 ihanaa ohjetta vaatteista makuupusseihin

Somia jakkuja, torkkupeittoja, pikkutöppösiä... Vauvalle on tarjolla toinen toistaan ihanampia neuleohjeita. Kotilieden kattavasta paketista löydät suloisia ja helppotekoisia ohjeita. Neulo omalle vauvallesi tai lahjaksi vastasyntyneelle!

Mikä onkaan ihanampi tapa muistaa vastasyntynyttä kuin itse neulottu tai virkattu vauvanvaate? Kokosimme yhteen Kotilieden suloisimmat neuleohjeet vastasyntyneille ja vähän isommillekin vauvoille. Monet ohjeista ovat helppoja, jolloin ne onnistuvat myös vasta-alkajilta.

Yllä olevan kuvan virkattuun kesäasuun kuluu peplunhelmainen toppi ja röyhelöpöksyt. Löydät niiden ohjeet tästä!

Lue myös: Neulo vauvalle ja taaperolle suloiset eläinaiheiset tossut – 4 hauskaa ohjetta

Vauvat tarvitsevat myssyjä, sukkia ja töppösiä niin talvella kuin kesälläkin sekä tietenkin peittoja ja makuupusseja, joiden suojissa torkkua. Ohjeistamme löydät myös somia jakkuja. Kokeilisitko esimerkiksi pehmeästä merinovillasta tehtyä settiä?

Tutustu tästä ohjeisiin ja valitse suosikkisi!

Vauvan jakku tai villatakki neulotaan tietenkin pehmoisimmasta mahdollisesta langasta, esimerkiksi merinovillasta. Suloiset villavaatteet pitävät vauvan lämpimänä kylmilläkin säillä. Kesäkelillä taas päälle valitaan hyvin hengittäviä materiaaleja.

Vauvan pukeminen on oma taitolajinsa, sillä pienokaisen lämmönsäätelykyky ei ole vielä täysin kehittynyt ja hän pysyy etenkin vaunuissa vielä lähes liikkumatta. Eikä pieni lapsi tietenkään osaa vielä kertoa, onko hänellä kuuma vai kylmä. Kerrospukeminen onkin vauvojen kanssa tärkeää. Tähän tarkoitukseen sopivat etenkin helposti puettavat jakut.

Unipussi, makuupussi tai suloinen peitto, jonka päällä vauvan on mukava köllötellä tai jonka voi ottaa mukaan vaunuihin tai heittää hoitolaukkuun vieraisille lähtiessä on tarpeellinen jokaisessa vauvaperheessä.

Unipussissa tai makuupussissa uni maittaa vauvalle, sillä tiivis pussi muistuttaa kapaloa, joka taas tuo vauvalle turvallisuudentunnetta. Monet vauvat todellakin nukkuvat paremmin pussissa kuin pelkän peiton alla. Vauvan vanhemmat ihastuvat ikihyviksi tällaisesta lahjasta, sillä mikäpä on tärkeämpää vauvaperheessä kuin nukkuminen!

Vauvat tarvitsevat tietenkin myös jotain jalkoihin puettavaa, vaikka eivät vielä kävelekään. Kylmä hiipii helposti jaloista, joten pienet jalat kannattaa suojata tossuilla, villasukilla tai muilla töppösillä.

Tossut pieniin jalkoihin valmistuvat nopeasti ja ovat nekin oiva lahjaidea. Neulo töppöset tai virkkaa vauvalle hauskat espadrillokset!

Lue myös: Moomin x Novita Muumi-villasukat villitsevät maailmalla – ota talteen Pikku Myy -villasukkien ohje!

Vauva tarvitsee myssyä ulkoillessa, myös muulloin kuin talvella, sillä tunnetustihan lämpö katoaa helposti pään kautta. Näistä jutuista löydät useita erilaisia ohjeita vauvojen myssyille!

Lue myös: Villasukat x 10 – äänestä kauneimmat ja ota ohjeet talteen!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo vauvalle – 15 ihanaa ohjetta vaatteista makuupusseihin

Asta

Hei!

Onko jutun yläkuvassa olevaan lila-pinkki body/toppiin ohjetta jossain.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.