Neulonta

Neulo verkkoreunainen kolmiohuivi naiselle

Ihana pitsihuivi on tehty langasta, jossa on villaa ja silkkiä. Ylellisen tuntuinen huivi sopii mihin vuodenaikaan tahansa!

Suunnittelija: Piia Maria Pekkanen

Koko: Leveys 153 cm ja korkeus keskellä 55 cm

Lanka: teetee Elegant -lanka (70 villa, 30 silkki, 50 g =500 m, 27 s kaksinkertaisella langalla =10 cm)

Tiheys: 27 s ainaoikeaa 2-kertaisella langalla ohuemmilla puikoilla = 10 cm

Puikot: Nro 3 ja 5 tai käsialan mukaan

Mallineuleet: Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein. Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Kun työssä on 2 langankiertoa rinnakkain, neulo seuraavalla krs:lla 1. lk nurin ja 2. lk oikein

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus Oy, puh. (019) 529 2100

Langanmenekki: teetee Elegant -lankaa vaaleansinistä (123) 150 g

pitsihuivin ruutukaava

Keskikolmio: Luo ohuemmille puikoille 4 s ja neulo tasona ainaoikeaa. Lisää samalla aina krs:n loppuun 2 s molemmissa reunoissa. Jatka ainaoikeaa ja lisäyksiä kunnes keskikolmion korkeus on 36 cm. Lisäykset ovat toistuneet nyt molemmin puolin n. 75 kertaa. Päätä s oikeaa neuloen löyhästi.

Pitsihuivi

Reunapitsi: Luo paksummille puikoille 28 s ja aloita pitsineule ruutupiirroksen mukaan. Toista 1.-2. krs:ia kunnes mallikerta on toistunut 88 kertaa (=176 krs) ja pitsi ulottuu huivin vinoon alareunaan, kulmaan asti. Neulo sitten kulma lyhennetyin kerroksin piirroksen mukaan. 4.-5.krs: neulo 23 s. Käännä työ ja neulo takaisin. 6.-7.krs: neulo 20 s, käännä työ ja neulo takaisin. 8.-9.krs: neulo 17 s, käännä työ ja neulo takaisin. Käännä työ ja jatka lyhennettyjä kerroksia neuloen aina 3 s vähemmän kuin edellisellä kerralla kunnes olet neulonut 8 s:lla 2 krs. 16.-17.krs: neulo 11 s, käännä työ ja neulo takaisin. Jatka lyhennettyjä krs:ia siten, että neulot aina 3 s enemmän kuin edellisellä kerralla. Kun olet neulonut 2 krs:n ajan 23 s:lla, jatka kaikilla s:illa pitsineuletta yhtä monta kerrosta kuin ennen kulman lyhennettyjä krs:ia. Päätä s:t oikeaa neuloen.

Viimeistely Levitä kappaleet alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua. Ompele reunapitsi keskikolmion alareunaan alakulmasta kohti reunoja.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 2/2015 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo verkkoreunainen kolmiohuivi naiselle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.