Neulonta

Tee monikäyttöinen tuubihuivi pirteän sinapinkeltaisesta langasta

Tee kauniin aurinkoinen tuubihuivi itsellesi tai lahjaksi! Huivin idea on hauskat nyppylät, jotka koristavat huivia joka puolelta!

Pirteä sinapinkeltainen sopii kauniisti harmaan, sinisen ja mustan päällystakin kanssa. Tämä tuubihuivi koristellaan muhkeilla nypyillä.

Tuubihuivin pinta on muuten sileää neuletta, vain reunat huolitellaan muutamalla ainaoikein silmukalla. Suora huivikappale kiepautetaan lopuksi kierteelle ja päät ommellaan yhteen.

Lue myösNeulo hauska pompulainen poncho talven juhliin

Ohjeen tiedot

Koko: 22×166 cm

Lanka: Rowan Alpaca Classic (57 % alpakka, 43 % puuvilla, 25 g = 120 m).

Puikot: Nro 5,5 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 16 s ja 21 krs nyppyneuletta 2-kertaisella langalla = 10 cm.

Mallineule: Neulo ohjeen mukaan. Nyppy: neulo 1 s vuorotellen etu- ja takareunastaan oikein kunnes nypyssä on 5 s. *Käännä työ, neulo 5 s n, käännä työ, neulo 5 s o*, toista *-* vielä 2 kertaa. Vedä sitten viimeksi neulotun s:n yli sekä pois puikolta edelliset 4 s.

Langan menekki: Rowan Alpaca Classic -lankaa sinapinkeltaista (113) 225 g.

Tee huivi näin

Luo (ja neulo) 2-kertaisella langalla 37 s ja neulo 1.krs: (op) oikein. 2.krs: 2 o, 33 n, 2 o. 3.krs: 2 o, tee nyppy, *neulo 7 o, tee nyppy*, toista *-* ja neulo 2 o. 4.-8.krs: kuten 2. ja 1. krs. 9.krs: 6 o, tee nyppy, *neulo 7 o, tee nyppy*, toista *-* ja neulo 6 o.

10.-12.krs: kuten 2. ja 1. krs. Toista 1.-12. krs:ia kunnes huivin pituus on 166 cm ja olet viimeksi neulonut nyppyneuleen 12. krs:n. Päätä s:t.

Viimeistely

Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua. Kierrä huivi itsensä ympäri ja ompele sen päät yhteen.

Nyppyläinen tuubihuivi pirteän sinapinkeltaisesta

Lankatiedustelut: Prym Consumer Finland Oy, p. (09) 274 871.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 6/18.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee monikäyttöinen tuubihuivi pirteän sinapinkeltaisesta langasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.