Käsityö

Nikkaroi helppo selkänoja saunaan

Simppeli selkänoja tuo lisämukavuutta ja tukee löylyissä viihtyvän saunojan selkää. Helppo saunatuki on nopea valmistaa. Nikkaroi itselle ja lahjaksi!

Näitä tarvitset selkänojan valmistamiseen:

Saha, mittanauha, hiontapaperia, akkuporakone, lyhyitä ruuveja ohuiden lautojen kiinnitykseen ja pitkiä paksuihin kohtiin sekä jämäraakalautaa.

Kuvan selkätuessa on käytetty selkänojalautoina 4 kpl 8 x 2 x 45 cm -lautaa. Taustatukilautoina on 2 x 2 -tuumaista lautaa: takatukina 2 x 41 cm -lautaa, alatukina 2 x 35 cm ja vinotukina 2 x 50 cm -pitkää lautaa. Poikkitukena on yksi 32 cm pitkä lauta.

Työkalut nikkarointia varten

Näin kokoat selkänojan:

  1. Tee selkänoja itsellesi sopivaksi: mittaa selkänojan syvyys lauteilla istuen. Selkänojan syvyys on selän ja seinän välinen mitta, kun istut lauteilla normaalisti.
  2. Tee L-tuki: Kun olet mitannut syvyyden, yhdistä alatuki takatukeen ja piirrä sivusta takatuen uloimmasta kulmasta vinoviiva alatuen uloimpaan kulmaan. Näin saat halutun kaltevuuden takatukeen. Hio leikatut päät sileiksi.
  3. Valmista selkänojalautojen vinotuet mittaamalla niihin kaltevuus. Käytä hyväksesi L-tukea asettamalla se tukilaudan päälle ja sahaa pois takatukien yli menevät kulmat. Hio leikatut päät sileiksi.
  4. Yhdistä L-tuet toisiinsa sisäkulmasta poikkituella. Kiinnitä takatukilaudat L-tukeen ylhäältä ja alhaalta L-tukien sisäpuolelle. Nyt taustakappale on valmis.
  5. Hio selkänojalautojen päät ja pinnat ja yhdistä ne valmiiseen taustakappaleeseen. Jätä lautojen väliin sopiva rako (kuvan mallissa se on 3 cm). Hio valmis tuote vielä kerran kauttaaltaan sekä erityisesti ruuvien ympäriltä tikut pois.

Katso myös nikkarointiohjeet:

Tee parvekkeelle kokoontaittuva hylly

Tee itse riippuva kukkateline

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nikkaroi helppo selkänoja saunaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.