Käsityö

Ompele itse lempivaatteita lapsille, teineille ja äideille

Kolme kirjaa, joissa on kaava-arkit mukana auttavat pukemaan kaikenikäisiä.

Lasten vaatteita

Mukavia vaatteita trikoosta

Kokkolalainen PaaPii Design on saanut alkunsa käsityöinnostuksesta, josta syntyi blogi ja sittemmin yritys. Lapsille suunnatut trikookankaat ja niistä valmistetut tuotteet ovat herättäneet ostajissa toiveen myös kaavoista. Tässä niitä tulee. Parikymmentä vaatetta lapsille ja pari mekkoa aikuisille. Paitoja, tunikoita, housuja, mekkoja, bodeja ja pipo, joiden koot ovat 86-140 cm.  Kaavat ovat erillisellä arkilla. Ompeluohjeet vaikuttavat perusteellisilta. Trikoo on liikkuvan lapsen arkeen loistava materiaali, ja itse valitusta kankaasta tehty vaate on taatusti mieluinen. Kirjan vauhdikkaat ja tunnelmalliset kuvat näyttävät, miten kuoseja ja malleja voi yhdistellä monin tavoin.

Anniina Isokangas ja Paula Isopahka: PaaPiin kaavakirja lapsille, Tammi

Mekkotehdas

Vaatteita omaan persoonalliseen tyyliin

Oma tyyli alkaa kiinnostaa lasta, kun prinsessamekkojen aika on ohi. Itse tekemällä, tai ompelutaitoisen aikuisen avulla, voi valita tyylinsä. Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin tarkoittaa paljon muutakin kuin mekkoja, sillä kirjassa on myös toppeja, paitoja, haalareita, housuja, jakkuja, sortseja, laukkuja ja muita asusteita, muutama pojillekin. Koot ovat 128 – 170 cm, joilla useimmat pärjäävät ekaluokalta koulutaipaleen loppuun. Lisäksi kirjassa on kivoja ohjeita vaatteiden muokkaamiseksi omanlaiseksi painamalla kuvioita, applikoimalla, kirjomalla, tupsuilla ja nauhoilla.

Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola: Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin, Wsoy

Lempivaatteita

Selkeä peruspuvusto

Tämä kirja vaikuttaa täsmällisesti niin sanotun skandinaavisen tyylin ystävien toiveisiin tehdyltä. New Yorkissa asuvan suunnittelija Lotta Jansdotterin sukujuuret vievätkin Ahvenanmaalle. Tarjolla on yksinkertaisen linjakas puvusto, joka on toteutettu tyyliin sopivista kankaista. Vaikka vaatekaavoja on periaatteessa vain viisi, samoilla kaavoilla voi pituuksia ja kuoseja muuttamalla tehdä useita erilaisia vaatteita. Lisäksi kirja tarjoaa neljä erilaista mietittyä ja monikäyttöistä laukkua tai kassia, pikkulaukusta joogakassiin. Kuvat ovat raikkaita, ja kirjan ilme innoittava. Kaava-arkin lukeminen vaatii perehtymistä ja kokotaulukko omakohtaista tarkistamista. Kirja siis yksinkertaisista malleistaan huolimatta vaatii perehtymistä ennen ompelemaan ryhtymistä.

Lotta Jansdotter: Lempivaatteita, Wsoy. Suomennos Jenna Pahlman

Lue lisää:

Kerry Lord: Veikeät virkatut linnut ja Veikeät virkatut eläimet

Hannah Sturrock: Uudet ja raikkaat ristipistot

Tiina Kaarela: Puikkomaisterin lapaskirja

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ompele itse lempivaatteita lapsille, teineille ja äideille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.