Käsityö

Tee luonnonkivistä pöytäliinan painot

Pihapöydän liinan hulmuavat helmat pysyvät kurissa luonnonkivistä ja helmistyö tehdyillä painoilla. Tämä on myös mainio ja helppo kesälahja!

Pyöreät luonnonkivet ovat kauniita pöytäliinanpainoja.

Pöytäliinan painot

Näitä tarvitset:

Valitse painoiksi suurin piirtein nyrkkiin sopivia kiviä. Varaa työhön myös erilaisia helmiä, verhonipsuja, tavalliset ja pyöreäkärkiset pihdit, sivuleikkurit, kahta eri paksuutta rautalankaa (myyntiniminä esimerkiksi kukkalanka tai vaijeri).

Pöytäliinan painojen tarvikkeet

Näin teet pöytäliinan painon:

1. Katkaise paksummasta rautalangasta puolen metrin pala ja kierrä se kiven ympärille kuin tekisit paketin. Kierrä langat toistensa kanssa ristiin myös kiven alapuolella, yläpuolella kiristä langat kiertämällä niitä yhteen muutama kierros. Kierrä molempia langanpäitä pari kertaa pyöröpihtien avulla ympäri, katkaise päät.

2. Katkaise ohuemmasta rautalangasta vähän edellistä lyhyempi pätkä. Pujota siihen yksi helmi keskelle ja taita langanpäät samaan suuntaan. Pujota päihin lisää helmiä erilaisiksi yhdistelmiksi, käytä tarvittaessa pieniä siemenhelmiä stoppareina. Kierrä päitä paketoidun kiven alapuolen rautalankaristikkoon. Tule muutaman kerran ristikon yli, leikkaa ylimääräiset päät pois.

3. Irrota verhonipsusta verhokiskossa kulkeva osa ja pujota nipsu kiven yläpuolen lenkkiin.

Painot pöytäliinan helmaan

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2015.

Katso myös käsityöohjeet:

Kuvioitu kangaskassi sopii kesälahjaksi

Ompele vanhoista farkuista ruokailualustat

Ompele kassi vanhoista farkuista

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee luonnonkivistä pöytäliinan painot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.