Käsityö

Tee raikkaita tilkkutöitä 1960-luvun henkeen

Aivan samoja raitakankaita kuin 1960-luvun alussa löytyy tilkkukoreista yhä. Otahan esille tilkut, sakset ja hiven mielikuvitusta, kehotti Kotiliesi 56 vuotta sitten ja samaa voi sanoa nyt. Ompele seinätaskuja ja pannulappuja.

”Iloiseksi väriläikäksi tyttöjen huoneeseen sopii tämä seinään kiinnitettävä pussi. Kankaina ovat paksu pellava sekä painettu puuvilla. Koristeena on käytetty puuvillanauhaa ja villaista hapsu- ja pompulanauhaa.

Yläreunaan on ommeltu kuja, johon voi pujottaa nauhan tai metallisen tangon. Tanko pitää taskuilla varustetun pussin suorana, vaikka taskuissa on tavaraa.

Painetusta puuvillasta valmistettuun pussiin on ommeltu vuori kovikekankaasta, pellava on jo itsessään sopivan jäykkää. Taskupussit on valmistanut Helvi-Maria Pakkala.”

Patalappuja tilkuista

Valmista iloiset pannulaput

”Hauskaksi tervehdykseksi ystäville sopivat pannulaput, jotka on valmistettu huovasta. Yhteen pannulappuun tarvitaan kangasta 14 x 28 cm:n suuruinen pala, joka taitetaan kaksinkerroin.

Hedelmien kannat ja varret ommellaan mustalla langalla esimerkiksi varsipistoin. Ennen kuin huopa taitetaan kaksinkerroin, asetetaan nooin 1 cm:n levyinen kaitale silmun muotoon yläreunaan ripustimeksi. pannulapun reunat kiinnitetään tikki- ja etupistoin ommellen. Patalaput on valmistanut Raili Aaltio.”

Ohjeet on julkaistu Kotiliedessä 24/1968.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee raikkaita tilkkutöitä 1960-luvun henkeen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.