Virkkaus

Parvekematto virkaten

Laituri-parvekematto virkataan paksusta juuttilangasta. Muhkea matto sopii parvekkeelle tai vaikka keittiöön.

Malli ja toteutus: Pirkanmaan Kotityö Oy, Minna Ahonen.
Koko: 72 x 120 cm.
Tarvikkeet: Pirkanmaa Kotityö Oy:n paksua Juuttilankaa tex 835 x 2 (vyyhti 350 g), ruskeaa (917) 1 200 g, tummaa luumua (903) 400 g, beigeä (902) 800 g.
Virkkuukoukku: Nro 4.


Työohje: Luo 90 ketjusilmukkaa ruskealla (917) ja lisää vielä kolme ketjusilmukkaa kääntymiseen. Aloita toinen kerros tekemällä langankierto koukulle ja viemällä koukku kolmanteen silmukkaan, ota lanka uudelleen koukulle ja vedä silmukan läpi venyttäen lankalenkki suunnilleen yhtä korkeaksi kuin kerroksen muut silmukat (noin pylvään korkuinen). Koukulla on nyt kolme lankalenkkiä. Tee kierto uudestaan ja työnnä koukku samaan silmukkaan kuin edelliselläkin kerralla. Vedä lanka työn oikealle puolelle ja venytä lenkki yhtä korkeaksi kuin edellinenkin lenkki. Koukulla on nyt viisi lankalenkkiä. Toista sama vielä kaksi kertaa. Koukulla tulisi olla nyt yhdeksän lankaa. Yhdistä lenkit palloksi: tee langankierto ja vedä lanka kaikkien koukulla olevien lenkkien läpi. Viimeistele pallo virkkaamalla yksi ketjusilmukka. Jätä yksi silmukka väliin ja tee seuraava pallosilmukka tähän silmukkaan. Jatka kerros loppuun. Virkkaa kerroksen viimeiseen silmukkaan pylväs ja kääntyessäsi seuraavalle kerrokselle tee taas alkuun kolme ketjusilmukkaa. Jatka näin 33 kerrosta. Vaihda sitten väriksi tumma luumu (903) ja jatka työtä kuten edellä 11 kerrosta. Vaihda väriksi beige (902), tee 23 kerrosta tai niin pitkälle kuin lankaa riittää.


Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä matto halutessasi kevyesti haalealla raudalla vaatteen läpi.
Hoito: Kevyt imurointi ja tuuletus. Käsinpesu 40°C, käytä vain noin puolet normaalista pesuaineen määrästä. Muotoile kosteana ja kuivaa tason päällä. Kutistuu 5-10 %.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. (03 ) 225 1420, fax (03) 223 7223, taitopirkanmaa(at)taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parvekematto virkaten

Sinun täytyy kommentoidaksesi.