Seinäkori valmistuu puolessa tunnissa trikookuteesta virkkaamalla- söpö säilytin sopii vaikka kasville

Seinäkori on hauska pikkulahja. Laita lahjan mukaan pieni kaktus tai viherkasvi. Lastenhuoneessa kupeista voi säilyttää pieniä pehmo-otuksia.

Seinäkori on helppo ja nopea tehdä trikookuteesta. Tämän virkkaamisessa onnistuu aloittelijakin! Seinäkori ripustetaan naulaan tai naulakon koukkuun roikkumaan. Sen sisälle sopii laittaa vaikkapa pieni kasvi tai lapsen suosikkilelu, joka löytyy pienestä korista aina helposti leikkeihin.

Lue myös: Pienen tilan pelastus: Virkkaa harmaa säilytyskori ripustuslenkillä – helppo ohje

Seinäkori, koko: halkaisija 8 cm, korkeus 8 cm ja 5 cm ripustuslenkki

Tarvikkeet: Paksua kudetta, trikookudetta tai kierrenyöriä, virkkuukoukku kuteen mukaan tai pienempi, jotta pehmopussukasta tulee napakka.

Tee näin: Virkkaa 6 kjs ja sulje renkaaksi ps:lla. Virkkaa rengas täyteen ks:ita. 2.krs: virkkaa joka silmukkaan 2 ks. 3.krs: *tee 1 ks, lisäys (=2 ks seuraavaan s:aan)*, toista *-*. 4.krs: *tee 2 ks, lisäys*, toista *-*. 5.krs: kuten edellä, mutta virkkaa aina 1 uusi ks lisäysten väliin. Jatka työtä lisäämättä silmukoita. Kun laitaa on 4-5 krs, virkkaa ripustuslenkki. Tee krs:n jatkeeksi 8 kjs ja sulje ketju seuraavaan s:aan ps:lla. Virkkaa lenkki täyteen ks:ita. Jätä kudetta tai nyöriä 0,5 m pussukan viimeistelyyn ja katkaise nyöri. Kieputa naru tai kude tiheästi ripustuslenkin tyveen ja vedä pienen virkkuukoukun avulla sen pää läpi kieputetusta kohdasta. Päätä langanpää pussukan silmukoiden joukkoon.

Seinäkori, malli: Anette Nässling

Lue myös: Virkkaa lehdille oma kori – katso helppo ohje!

Seinäkori on sopivankokoinen vaikkapa pienelle kaktukselle tai ilmakasville.

Seinäkori on sopivankokoinen vaikkapa pienelle kaktukselle tai ilmakasville.

Juttu on julkaistu Kotiliesi Käsityö 8/19.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seinäkori valmistuu puolessa tunnissa trikookuteesta virkkaamalla- söpö säilytin sopii vaikka kasville

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X