Virkkaus

Virkattu patalappu valmistuu nopeasti ja on raikas piristys keittiöön – kurkkaa ohje ja pane koukkuun kyytiä!

Virkattu patalappu on keittiöiden klassikko. Kestävästä puuvillalangasta virkattuun lappuun tehdään lopuksi ripustuslenkki, jonka ansiosta sen saa kätevästi roikkumaan. 

Virkattu patalappu on nopea ja helppo käsityöprojekti. Simppelit patalaput sopivat moneen tyyliin, joten ne ovat hyvä idea esimerkiksi tupaantuliaislahjaksi.

Patalappu virkataan 2-kertaisella langalla kiintein silmukoin ja reliefisilmukoin, jotka raidoittavat pinnan viistoin kohoraidoin. Lopuksi reunat viimeistellään kiintein silmukoin ja lopetuskulmaan virkataan ripustuslenkki. Ohjeesta löydät kolme ideaa eri väriyhdistelmiin.

Lue myös: Patalappu onteloneuleella – katso ohje ja neulo somat pallokuvioiset patalaput

Virkattu patalappu – näitä tarvikkeita tarvitset

Koko, tiheys ja mallivirkkaus

Koko: Pussin leveys on 28 cm ja korkeus 24 cm

Mallivirkkaus: Tee piirroksen mukaan ensin 1.-9. krs:t ja toista sitten 2.-9.krs:ia. Reliefipylväs: Ota langankierto koukulle, työnnä koukku työn edessä 2 krs alempana olevan edellisen kiinteänsilmukan (myöhemmin reliefipylvään) varren ympäri oikealta vasemmalle, ota langankierto koukulla ja vedä läpi, *ota langankierto koukulle ja vedä 2 s:n läpi*, toista *-* vielä kerran.

Virkkaustiheys: 16 s ja 17 krs mallivirkkausta 2-kertaisella langalla =10 cm.

Virkkaa patalaput näin

Virkkaa 2-kertaisella langalla (patalapun värit yhdessä) aloitusketjuksi 27 + 1 kjs. 1.krs: jätä 1 kjs väliin ja tee 27 ks. 2.krs: 1 kjs ja tee 27 ks. 3.krs: 1 kjs, *3 ks, tee reliefipylväs (1. krs:n edelliseen ks:aan)*, toista *-* ja tee krs:n lopussa 3 ks. 4. ja muutkin parilliset krs:t: kuten 2. krs. 5.krs: 1 kjs, 4 ks, *tee reliefipylväs (3. krs:n reliefipylvääseen), 3 ks*, toista *-* ja tee reliefipylväs, 2 ks. 7.krs: 1 kjs, 1 ks, *tee reliefipylväs (5. krs:n ensimmäiseen ks:aan), 3 ks*, toista *-* ja tee reliefipylväs, 1 ks. 9.krs: 1 kjs, 2 ks, *tee reliefipylväs (7. krs:n reliefipylvääseen), 3 ks*, toista *-* ja tee 1 ks. 10.-25.krs: virkkaa kuten 2.-9. krs:t. 26.-29.krs: kuten 2.-5. krs:t. Älä käännä työtä.

Viimeistely:

Virkkaa patalapun kaikkiin reunoihin 1 ks jokaiseen silmukkaan ja jokaisen krs:n kohdalle sekä tee joka kulmassa 1 ks + 1 kjs + 1 ks. Sulje krs ps:lla. Virkkaa sitten ripustuslenkkiä varten 14 kjs ja tee ps samaan kohtaan kuin edellä. Käännä työ ja tee lenkkiin 1 krs ps:ita. Katkaise langat ja päätä ne huolella.

Lankatiedustelut: Prym Consumer Finland Oy, p. (09) 274 871.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 3/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkattu patalappu valmistuu nopeasti ja on raikas piristys keittiöön – kurkkaa ohje ja pane koukkuun kyytiä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.