Kodinhoito

7 vinkkiä yllätysvieraiden varalle: Näin onnistuu pikasiivous muutamassa minuutissa!

Vain hetki aikaa siivoukselle, mutta koti muistuttaa katastrofialuetta? Ihmeitä ei muutamassa minuutissa pysty tekemään, mutta neuvomme muutaman kikan, joiden avulla muutat kotisi ilmeen hetkessä siistimmäksi.

Kun koti on aina perussiisti, yllätysvieraat eivät saa aikaan paniikkia. Näin ei valitettavasi kuitenkaan aina ole, vaan pienessä hetkessä pitäisi saada tehokkaasti kodin kaaos kuriin. Muutamaan kohtaan keskittymällä luot vaikutelman siististä kodista kymmenessä minuutissa. Näin pikasiivous onnistuu:

1. Panosta vessaan

Likainen kylpyhuone on epämiellyttävä näky, joten vessan siistiminen auttaa luomaan kodista hyvän vaikutelman. Pyöräytä pönttö siistiksi ja pyyhi kylpyhuoneen pinnat pikaisesti nihkeällä mikrokuituliinalla.

Jos puhdistusaine ei jätä jälkeensä raikasta tuoksua, viimeistele pikapuhdistus suihkuttamalla kylppäriin miellyttävää huonetuoksua. Muista myös puhtaat käsipyyhkeet.

2. Piilota ylimääräiset tavarat

Arjessa on helppo kerätä tasoille kasoja lehdistä, laskuista ja muista tavaroista, jotka eivät tunnu löytävän paikkaansa. Romu tunnetusti houkuttelee vierelleen lisää romua, joten kasojen raivaaminen kannattaa.

Jos tavaroille ei ole sopivia paikkoja, ota käyttöön kaikki liikenevä tila laatikoista, vaatekaapista ja vaatehuoneesta. Vaatehuone on erityisen kätevä tavaroiden piilottamiseen.

3. Kata pöytä vieraita varten

Pikasiivous pelastaa katastofeilta.

Kun ohjaat vieraat heti alkuunsa rajatulle alueelle, he eivät pääse nuuskimaan jokaista nurkkaa. Kauniisti katettu pöytä vie huomion patterin alla pyörivistä pölypalloista.

4. Siisti keittiön tasot

Jäivätkö tiskit edellisen aterian jäljiltä pyörimään altaaseen likaisina? Laita astiat koneeseen tai jos konetta ei ole, asettele ne ainakin hallittuun pinoon. Jos olet epätoivoinen, voit työntää likaiset astiat uuniin vierailun ajaksi.

Pyyhi myös keittiön tasot, sillä roiskeet ja murut saavat kodin näyttämään epäsiistiltä. Jos ehdit, vaihda keittiön pyyhkeet puhtaisiin.

5. Kohenna olohuoneen ilmettä

Olohuone on luonnollinen paikka vieraiden viihdyttämiselle, joten siihen kannattaa kiinnittää hieman enemmän huomiota kuin muihin huoneisiin. Tarkista, että sohvatyynyt ovat kauniisti paikallaan ja ongi sohvan rakoihin painuneet kaukosäätimet siistiin riviin sohvapöydälle tai television viereen.

Nappaa pahimmat villakoirat lattialta ja viritä huoneeseen tunnelmallinen valaistus kynttilöiden avulla. Pieni hämärä myös suojaa kotia vieraiden tutkivilta silmiltä.

6. Tee yleiskatsaus

Pikasiivous pelastaa katastofeilta.

Mene sisäänkäynnille ja katso sisään asuntoon. Mitä vieraat näkevät ensimmäisenä? Piilota eteisen kaaos kaappeihin ja kesytä kenkärivit suoriksi.

7. Pane hajut kuriin

Tunkkainen haju kielii siivottomasta kodista, joten tee pikainen tuuletus ja suihkuta sitten halutessasi ilmanraikastajaa. Myös nurkkiin suihkautettu puhdistusaine ajaa asian.

Jos olet niin onnekas, että pakastimestasi löytyy pullaa, voit lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Pullantuoksuinen koti on kutsuva ja samalla saat tarjottua vieraille pientä syötävää.

+ Vilkaise vielä peiliin ennen kuin ovikello soi. Ovatko hiukset ojennuksessa ja paita tahraton? Muista kuitenkin, että vieraat tulevat ensisijaisesti tapaamaan sinua. Pieni sotku tuskin haittaa ketään, kun seura on hyvää.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 7 vinkkiä yllätysvieraiden varalle: Näin onnistuu pikasiivous muutamassa minuutissa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.