Kodinhoito Tilaajille

Miten valita oikea talomaali ja väri? Perinnemestari neuvoo niksit uusintamaalaukseen

Julkisivun värivalinnassa voi tehdä rohkeita ratkaisuja, mutta tyylisilmän on oltava kohdallaan. Vanhassa julkisivussa on käytettävä hengittävää maalia, jotta puu kuivuu, neuvoo perinnerakentamisen asiantuntija Hannu Rinne.

Uusintamaalauksessa tärkein tarkistettava asia on seinän rakenne. Vanhoissa rakennuksissa ei ole julkisivulaudoituksen takana tuuletusrakoa. Maalaamiseen saa käyttää vain hengittävää maalia, jonka läpi seinärakenteessa oleva kosteus pääsee haihtumaan ulos. Liian tiiviin maalin takana seinä voi jopa lahota.

Moderneissa julkisivuissa on tuuletusrako, jonka kautta seinä kuivuu. Tällaiseen seinään voi käyttää tiivistä maalia.

Toinen tarkistettava asia on vanhan maalipinnan laatu. Ongelmana on usein se, että maalikerroksia on useita, niitä ei tunnista, ja joku kerros on hengittämätön. Silloin ei auta muu kuin kaapia kaikki pois.

Ainoastaan punamullan päälle voi maalata muita maalilaatuja. Mutta miksi tehdä niin, sillä keittomaali on kaikkein edullisin ja helpoin huoltomaalattava.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten valita oikea talomaali ja väri? Perinnemestari neuvoo niksit uusintamaalaukseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.