Kodinhoito

Muutto edessä? Älä pakkaa astioita sanomalehtipaperiin vaan tällä nerokkaalla tavalla!

Muuttaja, ethän pakkaa astioita sanomalehteen? Marttaliiton koordinaattori neuvoo, mikä on paras tapa pakata astiat muuttoa varten.

Oletko aina pakannut astiat ja lasitavarat sanomalehtipaperiin ennen muuttoa? Ei kannattaisi! Sanomalehtipaperin mustetta ei välttämättä saa enää irti astioista. Marttaliiton koordinaattori Katariina Silanen kertoo, mikä on paras tapa pakata astiat ja lasitavarat.

Lue myös: Muuttajan muistilista – 15 asiaa, jotka jokaisen muuttajan pitäisi muistaa tehdä!

Miksi astioita ei kannata pakata sanomalehtipaperiin?

Sanomalehti on halpa, kaikkien saatavilla oleva ja siksi kovin suosittu pakkausmateriaali. Sitä ei kuitenkaan kannattaisi käyttää astioiden ja lasitavaroiden väleissä ja ympärillä pehmikkeenä muutossa, sillä paperista tarttuu mustetta esineisiin. Kukapa haluaa ruveta ensimmäisenä uudessa kodissa hinkkaamaan mustetahroja pois astioista?

Pahimmassa tapauksessa lasiesineen tai astian pinnoite on kulunut. Tämä aiheuttaa sen, että sanomalehtipaperista tarttunutta mustetta ei välttämättä saa enää minkäänlaisella pesemisellä tai puhdistamisella irti ja tahra jää astiaan pysyvästi.

Lue myös: Löytyykö kaapistasi arvokas Mariskooli? Näistä maljoista maksetaan satasia

mikä on paras tapa pakata astiat, miten pakata astiat, muuttaminen, pakkaaminen

Mikä on paras tapa pakata astiat ja lasitavarat?

Marttaliiton koordinaattori Katariina Silanen neuvoo pakkaamaan astiat ja muut särkyvät esineet sanomalehden sijaan astia- ja muihin pyyhkeisiin.

”Pyyhkeet on pakattava joka tapauksessa mukaan muuttoon ja ne ovat myös hyvä pehmike astioille. Esineet pysyvät ehjinä, kun ne pakkaa tukeviin muuttolaatikoihin ja laittaa väleihin pehmikettä. Jokaista astiaa ei tarvitse kääriä pyyhkeeseen erikseen, vaan riittää, että välissä on hieman jotakin, mikä pehmentää”, Katariina Silonen toteaa.

Toinen vaihtoehto on laittaa talouspaperia astioiden väleihin pehmikkeeksi. Talouspaperinpalaset voi ottaa uudessa asunnossa talteen ja käyttää normaaliin tapaan, kun astiat on saatu purettua.

Miten sinä pakkaat astiat muuttoa varten?

Lue myös: Nämä värikkäät muoviastiat ovat keräilijöiden kestosuosikkeja – Löytyykö sinun kaapistasi?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muutto edessä? Älä pakkaa astioita sanomalehtipaperiin vaan tällä nerokkaalla tavalla!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.