Lemmikit Tilaajille

Vantaalaisessa hoitokodissa rapsutellaan Mörköä ja Lennua – eläinten läheisyys palauttaa vanhukselle jopa uskon elämään   

Foibekartanon hoivakodissa asuvat ikäihmiset huolehtivat itse lemmikeistä. Ja niitä siellä onkin: koiria, lampaita, kanoja, kaneja ja liuta muitakin eläimiä. Hoiva toimii myös toiseen suuntaan: eläinystävät parantavat asukkaiden hyvinvointia.

Lennu-koira asettuu sievästi Maija-Liisan jalan viereen ja vilkaisee syrjäsilmällä tämän kädessä olevaa piparkakkua. Kun vihje ei toimi, Lennu kurottaa nuuhkimaan herkkua. Kaikkia naurattaa.

Vantaalaisessa Foibekartanossa asuvia ikäihmisiä on kerääntynyt pihapiirin uudelle laavulle nauttimaan glögistä ja tunnelmatulista. Menossa mukana ovat myös kahden työntekijän koirat, Espanjasta Suomeen muuttanut rescue-koira Lennu ja sileäkarvainen noutaja Mörkö, jotka kulkevat omistajiensa mukana töissä useamman kerran viikossa.

Eroahdistuksesta kärsivälle Lennulle työpäivät ovat mieluisia, sillä silloin ei tarvitse jäädä yksin kotiin. Myös Mörkö osallistuu aktiivisesti ikäihmisten arkeen, tarkoittaahan se loppumatonta huomiota, ihastelua ja silityksiä.

”Onpa Lennu ihana. Saako sille antaa pienen palan piparia, kun se niin nätisti pyytää”, Maija-Liisa kysyy.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.