Puutarha Tilaajille

Puutarhakoneen vuokraus säästää selkää ja aikaa – mutta mitä se maksaa? Katso hintavertailu ja vinkit vuokraukseen

Innostuitko puutarhanhoidosta? Jos piha on päässyt rämettymään tai olet vasta perustamassa kasvimaata, vuokrakone voi helpottaa urakkaa.

Talikko ja lapio ovat perustyövälineitä puutarhan ja pihan kevättöissä. Mutta jos muokattava ala on vähänkin suurempi tai homma muuten työläs, se kannattaa tehdä koneella.

Moni pohtii, kannattaako laite ostaa omaksi vai vuokrata. Kuinka usein puutarhakonetta tulisi käytettyä ja minkä hintainen kone sopisi omiin tarkoituksiin?

Laadukkaat puutarhakoneet maksavat yllättävän paljon. Kaikkea ei tarvitse ostaa omaksi, vaan laitteen voi vuokrata. Silloin säästyy koneen huoltamiselta ja varastoinnilta.

Kotiliesi selvitti, mitä tavanomaisimpien puutarhakoneiden vuokraaminen maksaa ja mitä vuokratessa pitää ottaa huomioon. Koneita vuokraavat isot rakennuskonevuokraamot, pienet vuokrafirmat, omakoti- ja siirtolapuutarhayhdistykset sekä yksityiset ihmiset nettikirpputoreilla.

Vertailuun otettiin mukaan seitsemän yleistä puutarhakonetta. Lisäksi vertailtiin omakotiasujien suosimien raivaussahan ja halkaisu- eli klapikoneen vuokrahintoja. Hinnat kerättiin kuudesta konevuokraamosta. Eri vuokraamoiden laitteiden ominaisuuksissa, tekniikassa ja suorituskyvyssä on eroja, joten hintoja ei voi suoraan verrata keskenään vaan ne ovat suuntaa antavia.

Lue myös: Oletko aloittelija puutarhakoneiden päristelijänä? Katso vinkit 9 laitteen turvalliseen käyttöön

Suosituimpia vuokrakoneita näin keväällä ovat puutarhajyrsin, oksasilppuri, pensasleikkurit ja nurmikkojyrä. Tyypillinen vuokra-aika on päivä tai viikonloppu. Jos vuokraa laitteen kimpassa naapurin tai naapureiden kanssa, säästää vuokra- ja kuljetuskuluissa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.