Sisustus

6 persoonallista yksityiskohtaa Asuntomessuilta: Katosta roikkuvia kasveja, kierrätetystä laivanpohjasta valmistettu pöytä…

Lohjan Asuntomessujen kohteista voi bongata lukuisia kiinnostavia ja innostavia yksityiskohtia. Kokosimme yhteen 6 katseenvangitsijaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota messuilla vieraillessa.

1. Johanna Oraksen suunnittelema makuuhuone

Kuva: Niclas Mäkelä
Kuva: Niclas Mäkelä

Promodi-kohteen makuuhuoneen sängyssä lepääjää tervehtii kattoa koristava akustiikkataulu. Kyseessä on taitelija Johanna Oraksen Magical Sampo -teos. Myös muu makuuhuoneen persoonallisen sininen sisustus on Oraksen käsialaa. Taideteema jatkuu myös huoneen sulkevassa liukuovessa, jossa on sama Magical Sampo -teos kuin huoneen katossakin.

2. Sisäpihan omenapuu

Kuva: Ulla Lehtinen
Kuva: Ulla Lehtinen

Pyörre-kohde rakentuu sisäpihalla kasvavan omenapuun ympärille. Puuta ympäröi lasiterassi, joka kutsuu rentoutumaan aurinkotuolissa ja ihastelemaan takapihan takana avautuvaa järvimaisemaa. Nimensä mukaisesti pyöreän mallisen ja vähähiilisesti rakennetun Pyörteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Matti Kuittinen.

Lue myös: Jos haluat olla trendien aallonharjalla, hanki liukuovi! Bongasimme Asuntomessuilta 7 yksityiskohtaa, jotka toistuvat kodista toiseen

3. Kekseliäs halkolattia

Kuva: Sara Sairanen
Kuva: Sara Sairanen

Villa Kokkokallion kiinnostavassa lattiassa saavat näkyä reilusti puun syyt ja halkojen muodot. Talon isännän Jussi Lönnströmin mukaan naapurityömaalta yli jääneet puut hyödynnettiin ja niistä päätettiin rakentaa itse persoonallinen ja uniikki lattia. Asuntomessujen jälkeen mennyttä aikaa henkivän Villa Kokkokallion alakertaan avataan kahvila ja yläkerta toimii omistajapariskunnan kotina.

4. Kierrätetystä laivanpohjasta valmistettu pöytä

Kuva: Niclas Mäkelä
Kuva: Niclas Mäkelä

TA-Asumisoikeus Oy:n asunto Seilori on suunniteltu meriantiikin keräilystä kiinnostuneelle isälle ja hänen pojalleen. Asukkaan mielenkiinnon kohteita on hyödynnetty kohteen kalusteiden valinnassa: näyttävä tiikkiruokapöytä on valmistettu vanhasta, kierrätetystä laivanpohjasta. Kohteen merellisen ja tummanpuhuvan sisustuksen on suunnitellut Anu Vähäkallio.

5. Lotta Sirénin suunnittelema makuuhuone

Kuva: Niclas Mäkelä
Kuva: Niclas Mäkelä

Lotta Sirénin suunnittelema makuuhuone löytyy Johanna Oraksen suunnittelutyön tapaan Promodi-kohteesta. Tämän tilan erikoisuus ovat kattoon asetetuista puolapuista roikkuvat huonekasvit. Seinille on ripustettu Sirénin omaa taidetta.

6. Villa Kokkokallion halkopino

Kuva: Pekka Holmström
Kuva: Pekka Holmström

Villa Kokkokallion pihaa koristaa kauniin tasaisesti kasattu halkopino, jonka keskellä olevaan lautaikkunaan sopii hyvin esimerkiksi kukkaruukku.

Lue myös: Nude, beige ja roosa ovat tehneet läpimurron sisustuksessa – katso 9 maanläheistä sisustusideaa Lohjan asuntomessuilta

Kommentoi

Kommentoi juttua: 6 persoonallista yksityiskohtaa Asuntomessuilta: Katosta roikkuvia kasveja, kierrätetystä laivanpohjasta valmistettu pöytä…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.