Sisustus

Helsinki Design Week 2019 on täällä! Deko listasi 3 asiaa, jotka kannattaa kokea

Helsinki Design Week starttaa 5.9.2019. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali levittäytyy kaupunkiin noin 250 tapahtuman voimalla.

Helsinki Design Week 2019 tarjoaa muotoilun lisäksi myös muotia, arkkitehtuuria ja kaupunkikulttuuria. Ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, keskusteluja, luentoja, työpajoja ja installaatioita.

Lue myös: 50 vinkkiä Helsinkiin: parhaat aktiviteetit, kahvilat ja näyttelyt

Deko poimi laajasta tarjonnasta kolme takuuvarmaa päätapahtumaa, joilla pääset alkuun. Lisää voit katsoa Helsinki Design Weekin sivuilta superkätevän hakukoneen kautta, missä voit määritellä minkä tyyppistä tapahtumaa etsit. Elämyksellistä muotoilun viikkoa!

 

Erottaja 2, Helsinki Design Week 2019

1 Helsinki Design Week 2019 päätapahtumat Erottaja 2:ssa

Käsittämättömän upea uusrenesanssirakennus on Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka, joka kokoaa kattonsa alle Room with a View- ja Designpartners19-päänäyttelyiden lisäksi keskusteluita, työpajoja, Finnish Design Shopin pop-up kaupan sekä festivaali-infon. Lisäksi palatsissa voi nauttia alakerran baarin antimista, lainata lehtiä ja vaellella kauniissa huoneissa, jotka vilisevät installaatioita sekä taiteilijoiden ja muotoilijoiden töitä.

Tämä on samalla ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan aiemmin Tullihallituksen käytössä olleseen rakennukseen, joka vilisee ihastuttavia ykstyiskohtia. Jo pelkästään kakluuneja on yli neljäkymmentä.

Erottaja 2 6.–15.9.2019, sisäänpääsymaksu 18/9 e

Design Market, Helsinki Design Week 2019

2 Design Market

Jo klassikoksi muodostunut Design Market on yksi viikon vetonauloista. Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma aloittaa festivaalin Kaapelitehtaalla ja kokoaa yhteen noin 200 myyjää. Design Marketista löydät edellisien sesonkien tuotteita ja prototyyppejä edullisin hinnoin.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty WeJazzin tuottama Vinyl Market löytyy Merikaapelihallin parvelta, missä pääsee nauttimaan musiikista ja DJ-keikoista läpi koko viikonlopun. Printtituotteiden myyjät kokoava Print Market löytyy myös täältä.

Design Market 7.-8.9.2019 Kaapelitehdas

Design Diplomacy -keskustelut, Helsinki Design Week 2019

3 Design Diplomacy

Design Diplomacy -keskusteluissa on tänä vuonna mukana 13 eri maata, joista jokaisesta yksi muotoilun ammattilainen kohtaa suomalaismuotoilijan Design Diplomacy -korttipelin merkeissä. Korttipelissä voi saada vastauksia muotoilijoilta kysymyksiin kuten esimerkiksi millainen on täydellinen esine, tai mikä on kaunein kohteliaisuus, jonka suunnittelutyöstä voi saada. Keskustelut käydään suurlähetystöjen residensseissä ympäri Helsinkiä, joten se on loistava tilaisuus myös päästä kurkkaamaan residensseihin, joihin ei yleensä ole pääsyä. Design Diplomacy -keskusteluihin osallistuvien muotoilijoiden töitä pääsee näkemään myös näyttelyssä, joka rakentuu Erottaja 2:en kolmanteen kerrokseen.

Design Diplomacy 6.-12.9.2019, vaatii rekisteröitymisen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsinki Design Week 2019 on täällä! Deko listasi 3 asiaa, jotka kannattaa kokea

Sinun täytyy kommentoidaksesi.