Sisustus Tilaajille

Historiallisella saarihuvilalla vietetään kesiä 1800-luvun tyyliin: ”Kalastamme merellä ja peseydymme sadevedellä”

Historiallisella hirsihuvilalla nautitaan merellisestä ulkoilmaelämästä, peseydytään sadevedellä ja saadaan sähköä aurinkopaneeleista.

Mökkielämä Pietarsaaren saaristossa on aina kuulunut Maria Lunabban kesänviettoon. Hän ­vietti kesiä suvun yhtei­sessä, 1940-luvulla rakennetussa kesäkodissa aluksi lapsuudenperheensä kanssa ja myöhemmin omien lastensa ­sekä miehensä Matti Heikkilän kanssa.

Vuonna 2007 Maria ja Matti alkoivat pohtia oman kesäpaikan hankkimista. 1800-luvun loppupuolella rakennettu Stora Villa herätti heidän kiinnostuksensa. Se oli ­omassa luokassaan niin kokonsa kuin ulkonäkönsä puolesta.

”Huvilan rakennutti paikallinen apteekkari Uno ­Lunden. Talon piirsi insinööri E. Saxèn ja sen hirret veistettiin Ähtävällä. Huvilan hirret kuljetettiin saareen lautalla. Ensin alas Ähtävänjokea ja loppumatka merta pitkin. Tietoni mukaan seudulla ei ole jäljellä kuin yksi muu yhtä vanha ja komea huvila”, Maria kertoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Historiallisella saarihuvilalla vietetään kesiä 1800-luvun tyyliin: ”Kalastamme merellä ja peseydymme sadevedellä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.