Sisustus

Huvimajan kunnostus minibudjetilla: Mikä mykistävä lopputulos!

Hieman vinossa oleva, maalipinnoiltaan hilseilevä huvimaja päätettiin kunnostaa mökkipihan helmeksi pienellä budjetilla. Raikastetusta ­huvimajasta tuli kesämökin tunnelmaa myötäilevä oleskelupaikka.

Huvimajan punainen maalipinta lohkeili ja sen perustukset olivat päässeet notkahtamaan vuosien saatossa. Yli 50 vuotta sitten rakennettu mökkipihan kesähuone vaati kipeästi kunnostusta.

Heti alkumetreillä päätettiin, että kunnostusbudjetti olisi mahdollisimman pieni. Maalaamalla päästäisiin pitkälle suunnitelmassa.

Ensimmäiseksi rakennus ja sitä ympäröivä terassialue nostettiin nurkka kerrallaan tunkin avulla ilmaan. Alta kaivettiin lapiolla maata pois ja tilalle asennettiin eristeet ja sorakerros. Uusiksi perustuskiviksi ladottiin suuria pihalaattoja.

Huvimajan seinät piristettiin pesemällä

Seinät raaputeltiin puhtaaksi kaikesta irtoavasta maalista ja pestiin lopuksi maalipesulla. Uudeksi värisävyksi valittiin musta, joka sopii paremmin päärakennuksen seuraksi. Huvimajan ovi maalattiin Tikkurilan Horsma-sävyllä. Vihreä pehmentää tummanpuhuvien seinien sävyä.

Huvimajan sisäseiniä tai lattiaa ei maalattu, sillä niiden pinta näyttää vuosista huolimatta yhä hyvältä. Seinät ja lattia saivat kuitenkin mäntysuopapesun juuriharjalla ennen kuin kalusteet kannettiin sisään. Huvimajan seiniä kiertävien penkkien maalipinta uudistettiin spraymaalin avulla. Sävy on Maston One Satiini Oliivi.

Myös huvimajaa ympäröivä terassi kaipasi piristysruisketta. Se käsiteltiin keloharmaalla Valtti plus -terassiöljyllä. Sävy jäljittelee tontin vanhojen honkien kaarnapintaa.

Nyt huvimaja on sekä viihtyisä, varjoisa oleskelukeidas että luonnonmateriaalikoristeiden askartelupaikka.

Lue myös: Mikä heräteostos! Charlotta huomasi koiralenkillä myytävänä-kyltin ja teki saman tien kaupat kakkoskodista

Huvimajan päätyseinän ovat vallanneet matkoilta tuodut hellehatut. Herkät kukkataulut tilattiin Ruotsista Emma Sjödinin mallistosta.
Huvimajan päätyseinän ovat vallanneet matkoilta tuodut hellehatut. Herkät kukkataulut tilattiin Ruotsista Emma Sjödinin mallistosta. © Ilona Pietiläinen

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2024.

Täydennetty korjausbudjetin lisäämisellä 15.5.24 klo 13.50

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huvimajan kunnostus minibudjetilla: Mikä mykistävä lopputulos!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.