Sisustus Tilaajille

Jos et tiedä, mitä olet tekemässä, pieni pintaremontti voi yllättäen muuttua isoksi – ota nämä asiat vanhan talon remppaamisessa huomioon

Vaikka haaveilee pienestä pintaremontista, on varauduttava siihen, että uusi maali lattiassa tai uudet tapetit seinällä edellyttävät suurta ­kunnostamista talon rakenteissa. Perinnemestari neuvoo alkuun.

Pintaremonttia voi olla sekin, että ­irrottaa lastulevyt tai poistaa maali­kerroksia. Alta löytyvä alkuperäinen pinta voi olla robusti ja epätasainen, mutta vanhan talon tunnelma onkin nimenomaan siinä.

Ota vanha laipio esiin

Sisäkatto eli laipio oli 1800-luvun loppuun ­asti usein käsittelemätön tai liitumaalilla valkoi­seksi maalattua leveää lautaa. 1900-luvun puolella katossa on usein paneeli tai pinkopahvi. Yllättävän usein alkuperäinen pinta löytyy Halltex-levyjen tai lakatun mäntypaneelin alta.

Vanhat kattolankut kannattaa ­ehdottomasti ottaa esiin. Nuhjaantumisen syynä voi olla vuosikymmenten lika tai vesivuoto, joka ­näkyy rumina läiskinä liimamaalissa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.