Sisustus Tilaajille

Luo kodikkaita tunnelmia tummilla sävyillä

Jos etsit todellisia sisustajan taikavoimia, käänny tummien sävyjen puoleen. Niiden avulla tiloihin voi luoda helposti ja nopeasti muotoja, tunnelmia ja persoonallisuutta.

Mitä jos katsoisit lempivärisi tummempia sävyjä, kun seuraavan kerran pohdit pintojen päivitystä? Tummia sävyjä vältellään suurten pintojen värittämisessä turhaan. Koska vaaleat sävyt ovat nykyisin lähestulkoon normi, tummat pinnat näyttävät modernilta ja tuoreelta.

Kokeile tummaa väriä esimerkiksi makuuhuoneessa. Siellä se luo pesämäisen tunnelman. Jos rakastat valkoisia pellavalakanoita, ne saavat entisestään kirkkautta tummien seinien keskellä. Toisin kuin usein luullaan, tummaksi maalattu huone ei ole synkkä vaan lempeän kodikas. Jos huone on valoisa, se on sitä tummaksi maalattunakin.

Tummalla sävyllä on helppo leikitellä myös tilassa, jossa luonnonvaloa on vähän. Korosta sitä, mitä et voi peittää, maalaa tila tummaksi ja luo tunnelmia valaistuksen avulla. Erilaisilla valaisimilla voit muokata huoneen muotoa. Jos esimerkiksi valaiset nurkat, tuot huoneelle muotoa. Jos päätät viedä valoa kohdevalojen avulla vaikkapa taideteokseen, tilan kiintopiste siirtyy nurkista pois. Keinovalojen kanssa tunnelmasta tulee viihtyisä, kun valonlähteitä on monia ja monenlaisia. Pelkkä kattovalaisin riittää vain harvoin.

Lue lisää: Tältä näyttää moderni loft-koti

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.