Sisustus Tilaajille

Artekin kalusteet muistuttavat Marita Liuliaa sairaalasta – taiteilijan kodin tyyli on jotain ihan muuta, ja täynnä kullanhohtoa

Kun historiallisesti arvokkaasta Villa Arabeskista tuli nykytaiteilija Marita Liulian koti, talo täyttyi taiteesta ja eri puolilta maailmaa kerätyistä esineistä, jotka kertovat eletystä elämästä.

Koivukuja johdattaa Helsingin Hämeentieltä Villa Arabeskin pihaan. Arkkitehti Ole Gripenbergin suunnittelema rakennus valmistui 1930-luvun alussa Helsingin Vanhaankaupunkiin Verkatehtaanpuiston kupeeseen tehtaan englantilaisen johtajan kodiksi. Viimeksi Museoviraston suojelema huvila toimi taideoppilaitoksena, kunnes rakennuksen huono kunto sulki ovet yleisöltä.

Villa Arabeski on viimein palautettu ansaitsemaansa arvokkuuteen ja se on jälleen täynnä taidetta. Siellä asuu Marita Liulia, yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista nykytaiteilijoista.

Keväisenä iltapäivänä koti kylpee kultaisessa valossa, joka lankeaa sisään neljään ilmansuuntaan avautuvista ikkunoista. Kulta ja valo ovat Maritaa kannattelevia ja kiehtovia teemoja, jotka toistuvat hänen taiteessaan ja kodissaan.

Lue lisää: Kalligrafi Pan Jianfeng vaalii kotonaan sekä suomalaisia että kiinalaisia perinteitä – ensitöikseen hän maalasi kotinsa saunan mustaksi

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Artekin kalusteet muistuttavat Marita Liuliaa sairaalasta – taiteilijan kodin tyyli on jotain ihan muuta, ja täynnä kullanhohtoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.