Sisustus

Mitä tehdä puolipitoisille vaatteille? 3 + 1 ratkaisua yleiseen ongelmaan

Kasa siellä, kasa tuolla, kasoja kaikkialla! Katso säilytysvinkit puolipitoisille vaatteille, kun vaatekeot alkavat ahdistaa.

Puolipitoiset vaatteet ovat kodin ikiliikkujia: niitä tulee aina lisää, vaikka hetki sitten luulit päässeesi niistä eroon. Puolipitoisille vaatteille kannattaakin luoda kunnollinen ja helposti ylläpidettävä säilytysjärjestelmä, jotta hallitsemattomat röykkiöt eivät pullistele joka nurkassa.

1. Laita puolipitoiset vaatteet takaisin kaappiin

Varaa jo kertaalleen pidetyille vaatteille paikka vaatekaapistasi. Esimerkiksi oma hylly sopii tarkoitukseen hyvin, jolloin puhtaat ja puolipitoiset vaatteet eivät mene sekaisin.

Eikö kaappiin mahdu? Lue ammattijärjestäjän niksit, kuinka saat kaiken hyödyn irti säilytystilastasi tai siirry seuraavaan kohtaan.

puolipitoiset vaatteet vaatekaapissa
Kuva:

2. Järjestä vaatteille oma rekki

Jos ajatus puoliksi pidetyistä vaatteista puhtaiden seassa tuntuu epämiellyttävältä, kokeile puolipitoisille vaatteille omaa rekkiä. Tuolille kasatut vaatteet ruttaantuvat helposti epäsiisteiksi. Henkareissa ilmavasti roikkuvia vaatteita voit käyttää huoletta.

Pyörörimasta ja kupariliittimistä teet helposti itse pieneenkin tilaan sopivan tyylikkään vaaterekin.

vaaterekki puolipitoisille vaatteille
Kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

3. Ripusta vaatteet seinälle

Seinäkoukut ja -nupit ovat kätevä säilytysratkaisu ahtaisiin ja kapeisiin tiloihin. Toisin kuin rekkiin, yhteen seinänuppiin ei mahdu monta vaatetta, joten puolipitoisia vaatteita ei pääse kasaantumaan huomaamatta.

Diy-seinänupit teet näppärästi itse pyörörimasta.

Ripusta puolipitoiset vaatteet seinälle.
Kuva:

+ 1 Siirrä vaatteet suoraan käytöstä pesuun

Kuka kieltää käyttämästä samoja vaatteita putkeen? Kun pidät vaatetta niin kauan kunnes pyykkikori on sille ainoa oikea paikka, ei puolipitoisista vaatteista tule ongelmaa.

puolipitoiset vaatteet pyykkipussissa
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä tehdä puolipitoisille vaatteille? 3 + 1 ratkaisua yleiseen ongelmaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.