Sisustus

Oodi-kirjasto aukeaa – koe ainakin nämä 3 tilaa

Oodi-kirjasto Helsingin keskustassa on elämys. Kun vierailet Oodissa, tutustu ainakin näihin 3 tilaan.

Helsingin uusi kirjasto Oodi aukeaa joulukuussa 2018 Helsingin keskustaan Kansalaistorille. Oodi toimii paitsi kirjastona myös kulttuurikeskuksena, jossa on kahvila, ravintola, studiotilat ja elokuvateatteri. Osa tiloista aukeaa tulevien kuukausien aikana.

Lue myös: Muji avaa liikkeen Helsinkiin – sisustajien suosikkibrändillä on kiinnostava historia

Uusi keskustakirjasto sijaitsee Töölönlahden rannalla Musiikkitalon ja Kiasman vieressä, aivan Helsingin keskustan ytimessä. Oodin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennusurakoinnista YIT.

Oodi-keskustakirjasto
Oodi-keskustakirjasto on Helsingin Kansalaistorilla Musiikkitalon ja Kiasman vieressä.

Oodissa on eri käyttötarkoituksiin tarkoitetut kolme kerrosta, joissa jokaisessa vallitsee omanlaisensa tunnelma. Dekon toimitus valitsi keskuskirjaston vierailijalle Oodin kolme hienointa tilaa.

Kattoaula on koettava

Dekon ensimmäinen vinkki kirjaston katsastajalle on kaunis ja avara aula puisella katolla. Aulan suuret lasi-ikkunat lasirakenteineen sekä rakennuksen aaltoileva muoto yhdistävät tilan Kansalaistoriin. Oodi onkin suunniteltu toimimaan Kansalaistorin sisäjatkeena, osana Helsinkiä. Aula on suuri ja yhtenäinen tila, jota kannattaa käydä vilkaisemassa toisen kerroksen parvelta käsin.

Satuhuone salaovineen 3. kerroksessa

Toisena tilana toimitus vinkkaa kolmannesta kerroksesta löytyvän satuhuoneen, joka sijaitsee lapsille tarkoitetulla alueella. Hauska lisä satuhuoneeseen on salaovi, johon kulku tapahtuu kirjahyllystä löytyvän avausmekanismin kautta. Huoneen sisustus on pehmeistä materiaaleista tehty eikä huoneesta mitään ylimääräistä löydy. Salaoven lisäksi satuhuoneen erikoisuus on sen käyttötarkoitus – satuhuone on pyhitetty rauhoittumiselle ja sen ainoa virike on sadunkertoja.

Oodi-keskustakirjaston satuhuone
Oodi-keskustakirjaston satuhuone.

Elävät puut ja Kansalaisparveke

Kolmantena vinkkilistalla on kolmas kerros koko komeudessaan. Kolmas kerros on hätkähdyttävä näky ja sisältää paljon mielenkiintoista nähtävää kirjojen lisäksi. Kolmas kerros on tunnelmaltaan kuin rento oleskelutila, jossa voi nähdä itsensä viihtymässä pidemmän aikaa. Puumateriaalin käyttö yhdistettynä eläviin puihin luo tilaan lämpimän tunnelman.

Vierailun arvoiseksi uudesta keskustakirjastosta tekee viimeistään kolmanteen kerrokseen rakennettu Kansalaisparveke, josta on mahtavat näkymät Helsingin ylle.

Oodi-keskustakirjaston kolmas kerros

Helsingin keskuskirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4. Oodin virallisia avajaisia vietetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12 klo 8 alkaen, avajaisjuhlat jatkuvat itsenäisyyspäivänä 6.12. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oodi-kirjasto aukeaa – koe ainakin nämä 3 tilaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.