Sisustus

Juulin kotona on hulppea, yksiön kokoinen kodinhoitohuone: ”Parasta siellä on ehdottomasti suuri pyykkisaareke”

Juuli Nakari kyllästyi katsomaan pyykinkuivaustelinettä olohuoneessa. Loviisan asuntomessuille valmistuneessa uudessa kodissa on jättimäinen kodari, jossa on tilaa tavaroille ja tekemiselle.

Pyykkisaareke tekee kodinhoitohuoneesta lähes ylellisen. Uusi oivallus tuli Juuli Nakarin perheen palkkaamalta sisustussuunnittelijalta. Juuli Nakari pääsi aloittamaan kodinhoitotilojen suunnittelun nollasta. Perheen uusi koti suunniteltiin Loviisan asuntomessuille vuonna 2023.

Mitä teillä oli toiveina kodinhoitohuoneelle?

”Muutimme elokuun lopussa uuteen kotiimme, joka esiteltiin myös Loviisan asuntomessuilla viime kesänä. Kotimme sisustussuunnittelun on tehnyt Johanna Hernesniemi, joka luonnollisesti auttoi meitä myös kodinhoitohuoneen suunnittelussa.

Kodinhoitohuoneemme on myös todella suuri, pienen yksiön kokoinen. Jotkut ovat kauhistelleet kuinka paljon neliöitä sille varasimme, mutta ilmoitin arkkitehdille heti rakennusprojektin alussa haluavani tilavan kodinhoitohuoneen.”

Lue myös: Pyykit kuivumaan pakkaseen, mitä ihmettä? Marttojen mukaan se kannattaa erityisesti kahdesta syystä

Nakarien kodinhoitohuoneen katossa on akustiset levyt, jotka vaimentavat pyykkikoneista kuuluvaa meteliä.
Nakarien kodinhoitohuoneen katossa on akustiset levyt, jotka vaimentavat pyykkikoneista kuuluvaa meteliä. © Johanna Hernesniemi
Juuli Nakari
Juuli Nakari

Mikä kodarissa on parasta?

”Parasta kodinhoitohuoneessamme on ehdottomasti suuri saareke, jonka alle Johanna keksi laittaa pesu- ja pyykinkuivauskoneet. Saarekkeen päällä on todella helppo viikata, lajitella ja latoa koneisiin pyykkiä, jota uuden kodinhoitohuoneen myötä nykyään suorastaan rakastan, vaikka ennen inhosin sitä.

Siitä on tullut oma hetkeni, jolloin kuuntelen äänikirjaa ja vain keskityn viikkaamiseen. Monet ovat laittaneet meille messujen jälkeen viestiä, että yrittävät saada kodinhoitohuoneeseensa samanlaisen saarekeratkaisun.”

Pyykkisaareke oli sisustussuunnittelija Johanna Hernesniemen idea.
Pyykkisaareke oli sisustussuunnittelija Johanna Hernesniemen idea. © Johanna Hernesniemi

Miten kodinhoitohuone on toiminut arjessa?

”Koen, että kun kodinhoitohuone on suuri ja siellä on riittävästi säilytys- ja puuhailutilaa, se auttaa lopulta pitämään koko kodin siistimpänä. Saan viikattua vuodevaatteet suoraan kaappiin ja myös erilaiset urheiluvaatteet ja -välineet ovat löytäneet paikkansa kodinhoitohuoneen kaapeista.

Tulevaisuudessa siellä on tilaa myös lasten vaatteille, kun lapset kasvaessaan muuttavat omiin huoneisiin samaan kerrokseen. Lisäksi kodinhoitohuoneeseen voi aina piilottaa väliaikaisia tavaroita ja laatikoita.

Edellisessä talossamme pyykkiteline oli kiinteä osa olohuoneemme sisustusta, mutta nyt sille on oma paikka kodinhoitohuoneessa portaiden alla. Ei ole ollut todellakaan vaikeaa luopua tästä sisustuselementistä.”

Lue myös: 6 asiaa, mitä ammatikseen pyykkiä pesevä ei tekisi – tämä huono tapa saa vaatteet nyppyyntymään pesukoneessa ennenaikaisesti

Tammiset vetimet jatkavat kodin yläkerran lattioiden ja tasojen tammista teemaa kodinhoitohuoneessa.
Tammiset vetimet jatkavat kodin yläkerran lattioiden ja tasojen tammista teemaa kodinhoitohuoneessa. © Johanna Hernesniemi

Juttu on julkaistu Dekossa 2/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juulin kotona on hulppea, yksiön kokoinen kodinhoitohuone: ”Parasta siellä on ehdottomasti suuri pyykkisaareke”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.