Sisustus Tilaajille

Seija ja Pentti kunnostivat 400-vuotiaan sukutorpan – lopputulos on suorastaan häkellyttävä

Suojasen torppa Isossakyrössä on selvinnyt maailman melskeistä kuin ihmeen kaupalla jo monta kertaa. Seija ja Pentti Pollari ovat tehneet kulttuuriteon entisöidessään torpan ja sen harvinaislaatuisen esineistön asiantuntijoiden opastuksella.

Suojasen torpan näkymä Isonkyrön Luomankylässä on idyllinen ja hyvin hoidettu. Pelargonit ikkunalla ja isäntäpari Seija ja Pentti Pol­lari ovella toivottavat tervetulleeksi. Korkeat puut humisevat umpipihan ympärillä ja kevätkesän vihreys on komeimmillaan.

Kaikki tuntuu silti vielä melko tavalliselta, kun astutaan pienen pirtin ovesta sisään, mutta sisällä näkymä häkellyttää. Ja vielä enemmän, kun kurkistetaan piharakennusten puolelle.

Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jonnekin Suomen itsenäisyyden alkuaikoihin. Olo on kuin hyvin varustellussa museossa, vaikka torppa on täydessä käytössä ja kaikki esineet ovat entisten asukkaiden tarvekaluja.

Tavallisesti ainakin talo ja sen rakenteet on muutettu ja vähintään esineet kadonneet, ­mutta Suojasessa on toisenlaista.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seija ja Pentti kunnostivat 400-vuotiaan sukutorpan – lopputulos on suorastaan häkellyttävä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.