Sisustus Tilaajille

Taiteilijan ja arkkitehdin minikodissa skandityyli, Meksiko ja taide elävät symbioosissa

Taiteilija Katariina Guthwerth kaipasi uudelta kodiltaan jotain omintakeista. Töölöläisessä minikaksiossa sitä oli: korkean huoneiston pääsee kävelemään ympäri. Ostopäätös syntyi vartissa.

Ylimmän kerroksen töölöläiskotiin hurautetaan saranaovisella hissillä. Jo eteisessä huomaa, että täällä asuu taiteilija. Pienen vintagelipaston ja peilin ympärillä on kuvia vieri vieressä.

Katariina Guthwert valitsi kotinsa intuitiolla.

”Minulla sattui olemaan 15 minuuttia aikaa, ennen kuin seuraava opetustuntini alkoi. Menin näyttöön, kävelin asunnon ympäri ja sanoin välittäjälle, että otan tämän.”

Katariina oli käynyt katsastamassa useita asuntoja, mutta kaipasi jotain omintakeista. Tässä kaksiossa sitä oli. Puulattiaisen ­korkean huoneiston pääsee kävelemään ympäri. Pienestä keittokomerosta avautuvat ikkunat Mimin huoneeseen, josta näkyy taivasta ja kattoja. Bonuksena maisemassa ovat Alvar Aallon suunnitteleman Kelan päärakennuksen vihreäksi hapettunut kuparikatto ja seinien punatiilet, molemmat rakkaita materiaaleja myös paljon keramiikkaa tekevälle taiteilijalle.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.