Sisustus

Tikkurilan Color Now 2019 – ovatko sisustuksen trendivärit jo liiankin villejä?

Vuoden väri ja Tikkurilan värikokoelma tuo ehdolle huikean kattauksen odottamattomia sävyjä. Nyt pistetään väripaletti aivan uusiksi ja unohdetaan tuttu ja turvallinen harmonia. Onko värien kirjo jo liikaankin suomalaiselle sisustajalle, pohtii Dekon sisustustoimittaja Seija Killström.

Tikkurila lanseerasi viime viikolla vuoden 2019 värikokoelmansa. Nyt mennään reippaalla ja rohkealla otteella kohti uutta vuotta. Arkisen ankeuden vastapainoksi on valittu ennakkoluulottomat värit. Väriraatiin kuului neljä asiantuntijaa: Tikkurilan värimateriaaleista vastaava Irina Hanhisalo, luova johtaja ja taiteilija Niclas Engsäll, Habitarestakin Signals-osastoistaan tuttu trendianalyytikko Susanna Björklund sekä Tikkurilan väriasiantuntija Marika Raike.

Lue myös: Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla

Raadin tavoitteena oli ponnistella ankeutta vastaan.

Harmonia on out?

”Ei ole mikään salaisuus, että yhteensointuvat värit näyttävät hyviltä yhdessä. Tämä on ollut trendi sisustuksessakin jo jonkin aikaa. Mutta myös odottamattomat, jopa ristiriitaisilta tuntuvat väriyhdistelmät voivat olla todella upeita. Erityisesti tätä haluaisimme nähdä enemmän vuonna 2019. Älä pelkää valita jotain, josta pidät. Jos valkoinen, harmaa tai musta eivät ole sinun juttusi, seuraa rohkeasti omaa makuasi”, Susanna Björklund sanoo.

Raati perustelee villejä valintojaan muodin innoittamana. Värikokoelma on saanut inspiraationsa muodin trendisuuntauksista. Pukeutumisessa rohkaistaan yhdistelemään nyt jopa ristiriitaisiakin värejä keskenään, mikä innoitti raadin tähän reipashenkiseen kokoelmaan. Värikartasta löytyy useampi sävy sinistä, vahvaa keltaista ja jo vuosia esillä olleita karamellisävyjä. Vahva terrakotan väri sekä tummat vihreän sävyt luovat värikarttaan vahvuutta virkeiden värien rinnalle.

Värikokoelman kruunaa vuoden väriksi valittu Flamingo K319, korallinpunainen jopa hieman kirkuva värisävy, joka kyllä huomataan.

Tikkurilan vuoden 2019 värit
Tikkurilan värikokoelma 2019

 

Uhka vai mahdollisuus?

Silmäillessäni vuoden väritulokkaita en voi olla miettimättä, että mikä tässä kokonaisuudessa puhuttelee minua eniten. Millä sävyllä maalaisin ja mitä? Huomaan, että silmäni hakeutuvat värimalliston alareunaan. Olen siis synkistelijä sittenkin? Vai pelkästään turvallisuudenhakuinen? Tummin vihreän sävy tai mehiläisvahan sävyinen beige tuntuvat mieluisimmilta, jos minun pitäisi maalata vaikka kokonainen huonetila kodistani. Ehkäpä siihen synkkyyteen sopisikin sitten Flamingon sävyllä maalattu yksityiskohta tilassa. Jokin pieni lipasto tai tuoli korallin punaisena piristäisi  kummasti tumman sisustuksen.

Rehellisyyden nimissä näiden värien käyttäminen vaatii kyllä hieman rohkeutta suomalaiseen sisustusluonteeseen, joka on tottunut seesteisiin ja harmonisiin väreihin. Oman ikäluokkani sisustajat kokevat näissä väreissä ehkä vahvan muistijäljen 1980-luvun nuoruusvuosilta sekoitettuna lapsuusvuosiin, kun väreillä keulittiin aivan huolella vihreine keittiöineen. Siispä rohkeasti vain telatalkoilla synkkyyttä vastaan?

Lue myös: Maalausvinkit lastenhuoneeseen – korosta tilaa hauskalla kolmiolla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tikkurilan Color Now 2019 – ovatko sisustuksen trendivärit jo liiankin villejä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.